Közélet

2014.03.24. 17:52

Szabó Tímea: megszüntetnénk a gyermekéhezést

Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke Békésen tartott sajtótájékoztatót hétfő délután. Kiemelte, nőtt az éhezők száma, köztük egyre több a gyermek.

P. G.

A legfrissebb adatok szerint három-négymillióra tehető a létminimum alatt élők száma az országban. Emelkedett az éhezők száma, köztük gyerekek tízezrei éheznek — közölte a balliberális pártszövetség hétfő délutáni békési sajtótájékoztatóján Szabó Tímea. A Párbeszéd Magyarországért társelnöke szerint a jelenlegi kormány kilátástalanságba, nincstelenségbe, szegénységbe taszította az országot. Bírálta a kabinet körüli gazdasági gépezetet, illetve az egykulcsos adórendszert.

– Kormányra kerülésünk után igazságos, progresszív adórendszert léptetünk életbe. Visszaadjuk az embereknek, ami az embereké – hangsúlyozta a politikus. Nettó százezer forintra emeljük a minimálbért, megszüntetjük a kórházi várólistákat, hogy mindenki a lehető leggyorsabban jusson a szükséges kezeléshez. Hozzátette, ingyenessé tennék az egyetemi, főiskolai alapképzést.

– Nem hagyhatjuk, hogy Európa számos országában, például Bécsben is olcsóbb legyen tanulni, mint nálunk – fogalmazott Szabó Tímea. A politikus több Békés megyei településre is ellátogatott hétfői kampánykörútja során.
A békési sajtótájékoztatón Rejtő József, a balliberális szövetség képviselőjelöltje úgy vélekedett, egyedül ők lehetnek képesek leváltani a jelenlegi kormányzatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!