Közélet

2014.03.27. 19:54

Semjén Zsolt: Két pogány közt a kormányerő

Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Mezőberényben tartott fórumot a kulturális központ nagytermében.

P. G.

– 2010-ben Görögország sorsa kísértett hazánkban, Magyarország az államcsőd szélén táncolt, mint a hellén állam. Ebből a mélységből indultunk el felfelé kemény munkával az elmúlt négy évben – jelentette ki csütörtökön este Mezőberényben dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke, aki Dankó Béla országgyűlési képviselő, a Fidesz képviselőjelöltje meghívására érkezett a településre, s tartott fórumot a kulturális központ nagytermében.

Semjén Zsolt elmondta, a Gyurcsány-kormány tevékenysége miatt az államháztartási deficit 7,5 százalék körül mozgott, Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt akadt olyan év, amikor hét százalékkal csökkent a gazdaság, 240 ezer munkahely szűnt meg, s az állam szétesése fenyegetett.
– Mára a költségvetési deficit három százalék alatt van, négymillióan dolgoznak, új munkahelyek jöttek létre, elindult a gazdasági növekedés, konszolidáltuk az önkormányzatok adósságát – hangsúlyozta a miniszterelnök-helyettes, aki úgy vélekedett, a Fidesz-KDNP koalíciónak két tűz, két pogány között kell dolgoznia.

– A minden más látszatkeltéssel ellentétben nem más, hanem Gyurcsány Ferenc által vezetett balliberális pártszövetség és a Jobbik között, középen állunk – fogalmazott. Véleménye szerint a Jobbik retorikájának komoly veszélye, hogy visszarettenti a munkahelyteremtő külföldi cégeket.
Semjén Zsolt nemzetpolitikájuk kapcsán kiemelte, az elmúlt négy évben sikerült egyesíteni a nemzetet, 560 ezren már letették állampolgársági esküt.

– Gyurcsány Ferenc már bizonyította, hogy nem törődök a határon túli magyarokkal. A Jobbik kardcsörgető handabandázása, felelőtlen megnyilvánulásai pedig sokat árthatnak a külhoni magyarságnak – vélekedett politikus. – A Fidesz-KDNP viszont folytatni szeretné felelősségteljes nemzetpolitikáját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!