Közélet

2014.03.18. 18:13

Miről ír a szerdai Hírlap?

Tízéves a gyulai Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület, népművészeti tárlat nyílt Békéscsabán, az akác nem kerülhet fel a veszélyt jelentő idegenhonos özönfajok listájára.

BEOL

Fotós:

Fotós:

Futva érkezik a segítség
Pontosan tíz évvel ezelőtt, 2004-ben kezdte meg munkáját a gyulai Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület. A szervezet jó néhány sérült gyermeknek segített az elmúlt évtizedben, s a nevéhez fűződik a mára országos hírű Fuss a Sérült Gyermekekért!” - Várfürdő félmaraton és váltófutás is.


Különleges gyapjúból készült alkotások
A gyapjú a magyar textilkultúrában című pályázatra beérkezett alkotásokból nyílt kiállítás a közelmúltban Békéscsabán, a Munkácsy Mihály Múzeumban és a Munkácsy Emlékházban. Mint azt dr. Illés Károlynétól, a népművészet mesterétől, a tárlatok rendezőjétől megtudtuk, a megyeszékhelyen bő másfél héttel ezelőtt megtartott, idén a gyapjúfeldolgozást a középpontba állító XIV. Országos Textiles Konferenciát megelőzően írták ki a már említett pályázatot.


Fazekas: érdekünk az akác megtartása
Magyarország részéről semmilyen körülmények között nem fogadható el, hogy a már jelenleg is számottevő gazdasági jelentőséggel bíró fajok (így az akác) is felkerülhessenek az uniós szempontból veszélyt jelentő idegenhonos özönfajok listájára – hangoztatta a parlament honlapján Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!