Közélet

2014.03.16. 11:03

Megyei illetőségű Kossuth-díjak

Több olyan művész kapott idén Kossuth-díjat, akik valamilyen szállal megyénkhez köthetők. A Jókai Színház igazgatóját a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki.

BEOL

Megyénkből Kossuth-díjat kapott Bohus Zoltán szobrász, üvegtervező, egyetemi tanár, aki 1941-ben született Endrődön. Szintén Kossuth-díjas lett Kóti Árpád színész, aki 1934-ben született Bucsán. Számos kötődése van megyénkhez a Kossuth-díjat kiérdemlő Hegedűs Endre hódmezővásárhelyi zongoraművésznek, professzornak. Sokat hangversenyezett itt, mesterkurzust vezetett a Bartók Béla Zeneiskolában, és az itt is tanító Kovács Pálné volt az első zongoratanára.

Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója és Sarusi Mihály író a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét kapta, Kutyej Pál nyugdíjas békéscsabai evangélikus lelkész a Magyar Ezüst Érdemkeresztet vehette át. A honvédelem értékeinek képviseletéért, népszerűsítéséért Honvédelemért kitüntető címben részesült Wertheim Albert nyugállományú ezredes, Prohászka Béla mesterszakács és Beszterczey Judit kommunikációs munkatárs.

Címkék#Kutyej Pál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!