Közélet

2014.03.17. 18:49

Fiatalok a képviselői székekben

Rendhagyó történelemórán vettek részt a békési középiskolások.

BEOL

Rendhagyó történelemórán vehettek részt a megyeházán a békési Szegedi Kis István Református Gimnázium 13/b és 11/a osztályos tanulói a minap. A diákok pedagógusuk, Mucsi András (aki egyben a megyei közgyűlés társadalmi megbízatású alelnöke is) vezetésével betekintést nyerhettek többek között abba, miként működik a képviselő-testület.


Hogy mi a különbség a megyei önkormányzat közgyűlése és hivatala között, azt dr. Pacsika György fejtette ki. Elmondta: a hivatal munkatársai kidolgozzák az előterjesztéseket, amiről határoz a grémium, majd a döntés után a végrehajtásban is intézkednek. Hangsúlyozta, hogy a jövőben öt évre választanak majd önkormányzati képviselőket a voksoláson, a lakosságszám miatt a megyei közgyűlésben 18 képviselő lesz.


A diákok egy kis időre képviselőké váltak, így „helyben kiosztott anyagot” is kaptak, mely a megyei fejlesztéspolitikával kapcsolatos beszámolót tartalmazta. Farkas Zoltán, a megyei közgyűlés elnökének „javaslatára” fel is vették a „napirendi pontok” közé. Hozzátette, hogy a megyei közgyűlés a 2014 és 2020 közötti ciklusban 28,8 milliárd forint sorsáról dönthet. Kikérte a fiatalok véleményét is, hogy szerintük mire kellene fordítani.

Címkék#hetes
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!