Közélet

2014.03.28. 13:59

A Csaba TV is kap támogatást a Médiatanácstól

A Médiatanács legutóbbi ülésén döntött arról, hogy a Magyar Média Mecenatúra programon belül további 23 helyi televíziós hír- és magazinműsor gyártásához járul hozzá 105,6 millió forinttal.

BEOL

A mostani határozattal együtt a Médiatanács a helyi és körzeti televíziók összesen 92 műsorát finanszírozta 420 millió forint értékben a TVallando2013 elnevezésű pályázat négy fordulójában.

A helyi és körzeti televíziók számára tavaly kiírt pályázat utolsó fordulójának eredményeit ma tette közzé a Médiatanács a honlapján, amelynek értelmében 23 médium kapott hír- vagy magazinműsorára összesen 105,6 millió forint forrást.

Közéleti magazin kategóriában 10 televízió jutott 30,5 milliós támogatáshoz, helyi vagy körzeti információkat, sporthíreket is közlő hírműsorok gyártására 6 médiaszolgáltató kapott 61,2 millió forintot, kulturális magazinműsorok készítésére pedig 13,8 millió forintot ítélt oda a Médiatanács 7 helyi és körzeti televíziós szolgáltatónak.

Az utolsó, negyedik fordulóban a kedden meghozott döntés szerint a Magyar Média Mecenatúra programban támogatott szolgáltatók között található a budapesti City TV, a Városi Televízió Mór, a Göd Városi Televízió, a mohácsi Csele TV, a Dunaföldvár TV, a Városi Televízió Kistelek, a Pomáz Televízió, a Csurgói Városi Televízió, a vecsési WTV Williams Televízió és a Budafok-Tétényben működő Promontor TV. Sikeresen pályázott a Nyíregyházi Televízió, a Zemplén TV, a Tatai Televízió, a Somogy TV, a Miskolc Televízió, az Ipoly Televízió, a Városi Televízió Eger, a békéscsabai Csaba TV, a DSTV Dunaújváros Televízió, a Fehérvár Televízió, a Kecskeméti Televízió és a Bajai Televízió is.

A támogatott televízióműsorok készítői hírműsorok esetén adásonként legfeljebb 40 ezer forintos támogatáshoz jutnak, a műsorral heti 5 alkalommal kell jelentkezniük egy éven át. A heti egy alkalommal ugyanazon a napon rendszeresen jelentkező közéleti magazinokért 60 ezer, a kulturális magazin esetén 40 ezer forintos támogatásban részesülnek a szolgáltatók, a műsorszámokat szintén egy éven át kell sugározniuk. 

A Médiatanács korábbi határozata szerint az idei televíziós hír- és magazinműsorokra szánt forrás 420 millió forint lesz, az első forduló jelentkezési határnapja április 9-e.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!