Közélet

2014.02.06. 08:43

Döcögős az ügyeleti ellátás a szarvasi térségben

Az orvoshiányból fakadó nehézkes egészségügyi ellátás is napirenden szerepelt a Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulás legutóbbi ülésén.

Cs. I.

A Sani-Med Trans Kft. felé jelzéssel élt a Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulás: a lakosság nincs megelégedve a szolgáltatás minőségével. A negatív vélemények miatt kérték, a cég vizsgálja felül a sürgősségi ügyeleti ellátással kapcsolatban érkezett panaszbejelentések hátterét, majd számoljon be annak eredményéről. Dr. Piriczky Béla személyesen válaszolt a felvetésekre.

– Legnagyobb probléma a személyi állomány – fogalmazott az ügyvezető. A meglévő szociális feszültségek miatt gyakorlatilag nincs olyan kollégája, aki hajlandó lenne ügyelni a térségben. Kondoroson 2010-ben megszűnt az ügyeleti ellátás, az ÁNTSZ 2010. novemberében visszavonta az engedélyt.

Elhangzott a medgyesegyházi példa, ahol elsősegélynyújtó hely van, azt az önkormányzat hozta létre. Az üzemeltetéshez a Sani-Med adja a szakembereket. Az ügyvezető részletezte ennek a kivitelezését.

Kérdésként merült fel, Békésszentandráson mikor oldódik meg az ügyeleti rendszer. Pénteken 16 órától kezdődne, még 18 órakor sincs orvos.

Szombaton reggel sincs ügyelet, hétköznap reggel 7 órakor nem megy ki az orvos Békésszentandrásra. Nincs olyan doktor, aki elvállalná Szarvason az ügyeletet, a helyi orvosok kijelentették, hogy nem hajlandóak az ügyeletben részt venni. Hodálik Pál szarvasi alpolgármester az alulfinanszírozott működés kapcsán rákérdezett, vajon mennyivel kellene településeként ezt a szolgáltatást megtámogatni.

Brlás János, a társulás elnöke elmondta, ahhoz, hogy a társulási tanács érdemben tudjon tárgyalni a sürgősségi ellátás jövőjéről, ismernie kell  a megelőző időszak szakmai, pénzügyi tevékenységét. Kérték, készüljön előterjesztés a cég szakmai és pénzügyi tervéről.

Címkék#szarvas
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!