Közélet

2014.01.23. 11:52

Egyre nagyobb lesz Mini-Magyarország Szarvason

Bővítik a Mini Magyarország makettparkot Szarvason az Arborétumban: tavasszal már mintegy félszáz új mozgó és hangzó makett, köztük minihajók és -vasutak fogadják a látogatókat.

BEOL

Az arborétumban elindított fejlesztéseknek és a 2013-ban megnyílt makettparknak köszönhetően 37 ezerről 72 ezerre növekedett a látogatók száma - közölte csütörtökön a Körös-menti TDM és a makettpark az MTI-vel.

Tavasszal már mintegy félszáz makett lesz a parkban. Új épületek, templomok "szólalnak meg"; a mini pécsi dzsámiból a müezzin hangja, a jáki templomból gregorián dalok szólnak majd. Emellett épül egy minivasút is vasútállomásokkal, a síneken régi, emblematikus szerelvények közlekednek majd, amelyeket a látogatók indíthatnak és irányíthatnak. Vízre kerül a Földet körbevitorlázó Fa Nándor legendás hajója, a Szent Jupát kicsinyített mása is. 

A közlemény kitér arra is, hogy a Mini Magyarország makettparkjában a bővítés folyamatos, a tervek szerint végül mintegy száz makett lesz látható.

A Mini Magyarország makettpark áprilisban nyílt meg a szarvasi arborétumban, a turisztikai attrakció a főváros és a megyék leghíresebb épületegyütteseinek kicsinyített másait foglalja magába. A makettekről és a létesítményről itt lehet tájékozódni.

Címkék#szarvas
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!