Közélet

2013.11.12. 08:10

Tűzoltóautón érkezett a segítség a gyerekeknek

Mintegy harminc zsák ruhát, cipőt, illetve játékot gyűjtöttek össze az elmúlt hetekben, majd adtak át hétfőn a békési önkormányzati tűzoltóság tagjai a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény gyógypedagógiai intézményegységében tanuló gyermekeknek.

Papp Gábor

Fotós:

Az akció Winter Éva kezdeményezésére, az Aranykosár a Gyermekekért Alapítvány és az önkormányzat segítségével valósult meg.

— Amikor először hallottunk az akcióról, rögtön kötelességünknek éreztük, hogy segítsünk — nyilatkozta lapunknak Zahorán Gyula. A békési önkormányzati tűzoltóság parancsnoka elmondta, fontosnak tartják, hogy fő feladatuk mellett, amennyiben lehetséges, a gyerekeket is támogassák, illetve hozzájáruljanak ahhoz, hogy a fiatalok mindennapjait is színesebbé tegyék.

A tűzoltóságon tevékenykedő nyolc főfoglalkozású és hét önkéntes lánglovag összesen harminc zsák ruhaneműt, cipőt, illetve játékokat adott össze az elmúlt hetekben. A tűzoltók egy különleges lehetőséget is biztosítottak a gyermekeknek, akik közül az utóbbi időben legjobban teljesítő diákok felszállhattak és egy kört is megtehettek a városban a tűzoltóautóval.

— Nagyon lényeges dolog, hogy célokat adjunk a gyerekeknek. A tűzoltók jelenléte pedig nagyon sokat jelenthet számukra, hiszen igazi példaképeket láthatnak — ecsetelte Winter Éva ötletgazda, aki már több éve szervez hasonló akciókat. Szavait később a gyerekek is igazolták, akik óriási lelkesedéssel várták a lánglovagokat, akadt egy kisfiú, aki, ahogy megérkeztek, szinte azonnal odarohant a tűzoltóparancsnokhoz, hogy megölelje. Winter Éva külön kiemelte, hogy a tűzoltók végig milyen pozitívan álltak a karitatív akcióhoz.

Pataky Attiláné, az Aranykosár a Gyermekekért Alapítvány koordinátora — rajtuk keresztül jutott el az adomány a gyógypedagógia intézményegység növendékeihez — hangsúlyozta: a gyerekeknek nagyon sokat jelent az ilyen jellegű támogatás. Az alapítvány hosszú évek óta segíti a fogyatékossággal élő, sérült gyermekeket. Idén a mozgásos és sporttevékenységek biztosításával támogatta őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!