Közélet

2013.08.23. 18:48

Jövőre más viszi el az orosházi szemetet

Politikai vita egy bizottsági hely körül, illetve a hulladékgazdálkodás is napirenden volt az orosházi képviselő-testület pénteki ülésén.

Cs. I.

Az orosházi képviselő-testület pénteki ülésének az első témája a szocialista frakció elnökének, Fetser Jánosnak az indítványa volt: a társadalmi kapcsolatok bizottságából a delegáltjuk, Bozsár Lajos visszahívását kezdeményezte.

Helyére Szin Jánosnét kívánta delegálni. Mivel nincs az érintettől írásos lemondó nyilatkozat, érdemi döntés nem született, ám a napirend ennek ellenére csak 40 perces politikai adok-kapok után ért véget.

A hulladékgazdálkodás témaköre több napirendi pontot is érintett. Hulladékudvar és átrakóállomás épülhet, új helyszínen, az ipari parkban. A helyet többen kifogásolták. Elhangzott, a tervek szerint könnyűszerkezetes csarnok épül, zárt kerítés mögött zárt konténerekben lesz a hulladék, mely tömörítés után Békéscsabára kerül.

Hosszú távon egyéb, hulladékgazdálkodással kapcsolatos tevékenységet is szeretnének ott megvalósítani. A többség megszavazta az önkormányzati tulajdonban lévő terület hasznosításra történő átadását.

A város csatlakozott továbbá a Békés-Manifest Közszolgáltató Nonprofit Kft-hez. Ez a cég végzi 2014 januárjától a hulladékgazdálkodást Orosházán. Az önkormányzat felbontja a december végéig szóló szerződését a Városüzemeltetési Zrt.-vel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!