Közélet

2013.06.06. 21:17

Változik Jamina és a városközpont kapcsolata

Országgyűlési képviselőként tartott csütörtökön lakossági fórumot a Jaminai Közösségi Házban Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere. Az országos témák mellett szólt a 2006 utáni megyeszékhelyi fejlesztésekről is.

L. B

Elmondta, hogy a lakosság igényét is felmérték, mire lenne a legnagyobb szükség Békéscsabán. Ezért közel 900 millió forintot költöttek 2012-ig bezárólag járdaépítésre, teljes mértékben saját forrásból. Emellett sok kerékpárút is épült, főleg a legnagyobb forgalmú utak mentén, több mint 1 milliárd 200 millió forintból, itt már igénybe vettek európai uniós támogatásokat is.

Jaminával kapcsolatban kitért rá, több utca vár aszfaltozásra, de sok helyen szükség lenne arra, hogy a lakosok a telkeik egy részét az önkormányzat rendelkezésére bocsássák, ugyanis keskenyre tervezték azokat. A vasúti fejlesztés miatt változik Erzsébethely és a városközpont kapcsolata. Ennek keretében több helyen aluljáró épül, az Orosházi úti felüljáró 2x2 sávos lesz, illetve új repülőhíd épül.

Vantara Gyula polgármester szólt a foglalkoztatásról is, kiemelte, hogy tavaly 400 új munkahely létesült Békéscsabán, főleg a Linamar és a Csaba Metál bővített.

Ezek is érdekelhetik