Közélet

2013.06.28. 19:19

Főtérkritika, eladósodott lakók az orosházi közgyűlésen

A pénteki orosházi közgyűlésen téma volt a hétvégén átadott főtér, közmeghallgatáson pedig a lakásszövetkezetről esett szó.

Cs. I.

Szociális katasztrófát emlegetett az a lakásszövetkezeti témában szót kérő lakó, aki a pénteki, orosházi közmeghallgatáson elsőként a szövetkezet körül kialakult helyzetet vetette fel. Arra már dr. Dancsó József emlékeztette, hogy a gázkikapcsolástól a város mentette meg az 1200 lakás közösségét, amikor 30 millió forintot biztosított az eladósodott szövetkezetnek. A polgármester reagált a főtért érintő észrevételekre is, miszerint ne legyen a hely kutyafuttató, versengő kerékpárosoké, mibe kerül az üzemeltetése.


— A főtéren most zajlik a próbaüzem – mondta a polgármester. – Az extrém időjáráskor (esőzés) kiderültek a gondok. A kivitelező itt van, megoldja. Hétvégére víz és világítás is lesz. Amikor a működtetés már a mi feladatunk, akkor látjuk, hogy mekkora összeget kell erre elkülöníteni a költségvetési rendeletben.


A közmeghallgatás után, a napirendek előtt Fetser János (MSZP) frakcióvezető kér szót. Ő is a lakásszövetkezet körül kialakult helyzetet elemezte. Felvetette a kérdést: vajon jó döntés volt-e a lakásszövetkezetre bízni a panelprogram végrehajtását, lebonyolítását?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!