Közélet

2013.06.17. 18:15

Árvíz 2013: köszönetet mondtak a Körös Mentőcsoportnak

Elsőként a Körös Mentőcsoport árvízvédekezési munkáját ismerte el az önkéntes mentőszervezetek közül az országban dr. Tóth Ferenc dandártábornok, a katasztrófavédelem országos polgári védelmi főfelügyelője.

Ny. L.

A hétfői békéscsabai ünnepségen elmondta, a pilismaróti térségben példamutatóan látták el védekezési feladatukat a Békés megyei önkéntesek, hasonlóan a Hunor Hivatásos Mentőszervezet megyei tagjaihoz. Pilismarót után Mohácsra vezényelték őket, másfél hétig végeztek megfeszített munkát.

– Biztos vagyok abban, ha kell, a Duna völgye is megadja azt a szolidaritást, amit most a Körösök völgyétől kapott – hangsúlyozta dr. Tóth Ferenc.

A pilismaróti védekezési munkálatokat, melyben 1200 ember vett részt, Tóth Tibor ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató irányította. Kiemelte, rendkívül hasznos volt az együttműködés a különböző társszervekkel.

Kónya István, a megyei közgyűlés alelnöke elmondta, a megyei önkormányzat gyermekének tekinti a Körös Mentőcsoportot. Azért hozták létre, hogy az árvízi mellett a belvízvédekezésből is kivegyék a részüket, a veszélyhelyzet megelőzésétől a helyreállításig. Kónya István kiemelte: a csapat kiválóan teljesített a Dunánál. n

Ezek is érdekelhetik