Közélet

2013.05.08. 19:24

Szebbé, élhetőbbé válik a város

Fónagy János államtitkár jelenlétében tették le a gyulai Göndöcs-kerti beruházás alapkövét szerdán

P. G.

Ünnepélyes keretek között rakták le a Göndöcs-kert és környezete integrált fejlesztése elnevezésű projekt alapkövét szerdán a beruházás helyszínén, Gyulán.

Dr. Görgényi Ernő polgármester beszédében elmondta, a munkálatok során megvalósul három olyan fontos alappillér, amely kiemelt szerepet tölt be városfejlesztési stratégiájukban. A beruházás szebbé, élhetőbbé teszi a várost, csökkennek az önkormányzat energiaköltségei, s fejlődik a helyi gazdasági élet.

— A milliárdos fejlesztéssel befejeződik a belváros rekonstrukciójának harmadik üteme, a város két középkori magja között, azaz Törökzugtól a várig ékszerdobozzá válik a település.

Gajda Róbert országgyűlési képviselő, alpolgármester és dr. Kovács József országgyűlési képviselő egyaránt emlékeztetett arra, hogy a Bajnai-kormánynál nem nyert a projekt, míg a jelenlegi esetében igen. Mindketten szóltak a fejlesztés helyi emberek életében és a turizmusban betöltött fontos szerepéről.

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta, amellett, hogy jelentős összegeket fordít a kormányzat az államadósság rendezésére, a munkanélküliség enyhítésére, a devizahitelesek megsegítésére, nagyon fontos, hogy a múlt értékeinek megőrzését is tudják támogatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!