Közélet

2013.03.24. 09:10

Gyulán versenyeztek a legjobb szaunamesterek

A tibeti ellazulást a sarkvidék jeges hangulata követte, de nem hiányozhatott a mediterrán nyár és az orosz felöntés sem a szaunaprogramokból az Országos Szaunamester Bajnokságon.

p. g.

Fotós:

Fotós:

Csúcsnevezés mellett rendezték meg az Országos Szaunamester Bajnokság hatodik fordulóját szombaton a Gyulai Várfürdőben.

Derűs ébredés fantázianevű szaunaprogrammal, vagyis grapefruitos és eukaliptuszos felöntéssel várta a vendégeket a bajnokság egyik feladatának részeként Nagy Sándor, a Gyulai Várfürdő szaunamestere.

— A szaunázás önmagában is kiváló élettani hatással bír, s az eukaliptusz, illetve a grapefruit csak erősíti annak előnyeit — nyilatkozta lapunknak a szakember a nagy sikert aratott „szeánsz” után. Mint elárulta, egyre többen érdeklődnek a szaunázás iránt, egyre többen ismerik fel annak egészségügyi előnyeit és kikapcsolódásban, relaxálásban betöltött szerepét.

Molnár István egyenesen a Balaton déli partjáról érkezett a békési fürdővárosba, és a „Sarkvidék jeges hangulatú” elnevezésű programjával vastapsot váltott ki a vendégseregből.

— Nem is gondoltam volna — jegyezte meg mosolyogva. A siófoki szaunamester elárulta, hogy eredeti finn szaunatermékekkel dolgozik, amit most a menta illóolajjal kombinált. Így egyszerre volt jelen a forróság és mentolnak köszönhetően a tajga és a tundra hűsítő lehelete. Molnár István fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a Gyulai Várfürdő szaunaparkja országos összehasonlításban is kiváló adottságokkal rendelkezik, ideális helyszínként szolgál a versenynek és a kikapcsolódásnak is.

Boros László Attila, a Gyulai Várfürdő ügyvezető igazgatója kiemelte, elismerésnek tartja, hogy a bajnoki fordulóban három szaunamesterük is képviseltethette magát. Kérdésünkre az ügyvezető igazgató elmondta, a nyugati határszélen számít a legmagasabb színvonalúnak a szaunakultúra hazánkban, de egyre inkább érezhető a fejlődés és az érdeklődés az ország keleti részén is.

Verebi Zoltán, a versenyt szervező Szauna Club vezetője lapunknak kifejtette, legfőbb céljuk, hogy ezt, a talán egyik legősibb egészségmegőrzési formát népszerűsítsék. Mint megtudtuk, a bajnokság eddigi fordulójai közül Gyulán született csúcsnevezés, hiszen minden eddiginél többen, tizenhatan „álltak rajthoz” a megmérettetésen.

A versenyzők profi és amatőr kategóriában valamint csapatban adhattak számot tudásukról. Teljesítményüket pedig nem szakmai zsűri, hanem a vendégek pontozták. A clubvezető elmondta, még egy selejtezőforduló van hátra a bajnokságból, míg az országos döntőt Egerszalókon rendezik majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!