Közélet

2013.03.11. 08:32

Bemutatkoznak a járási vezetők: Détárné Molnár Andrea

Détárné Molnár Andrea, a szeghalmi járási hivatal vezetője Magyary Zoltán szavait szem előtt tartva végzi munkáját, mely szerint „a közigazgatás az emberekért van”.

L. B.

Tizenhét éve dolgozik a közigazgatásban. Az igazgatásszervezői munkát Körösújfaluban és Tarhoson kezdte, ahol jegyzőként dolgozott. Vésztőn 2002-től titkárságvezető, később aljegyző, az elmúlt öt évben pedig a település jegyzője volt.

- A járási rendszer történelmi újjáépítésével egy új szint jött létre, az államigazgatási intézményrendszer újra megjelent a kistérségekben. A közigazgatási rendszer megújításának célja, hogy minél közelebb kerüljünk az állampolgárokhoz. E cél érdekében szervezzük a járási törzshivatal és a településeken működő kirendeltségek, valamint az ügysegédek munkáját is.

A szeghalmi járáshoz hét település tartozik, a székhelytelepülésen kívül Bucsa, Kertészsziget, Körösújfalu, Körösladány, Füzesgyarmat és Vésztő.  A városokban kirendeltségek működnek, a hét minden napján fogadják az ügyfeleket. A községekben ügysegédek útján látják el a hatáskörükbe tartozó államigazgatási feladatokat.

– Célom, hogy a szeghalmi járásban a törvényességet feltétlenül tiszteletben tartó, személyi állományát tekintve korszerű szakmai ismeretekkel és tapasztalatokkal rendelkező közigazgatási rendszer működjön, melynek középpontjában az ügyfél áll – emelte ki. Détárné Molnár Andrea három gyermek édesanyja. Szabad idejében aktív vadász, jelenleg ő tölti be a Vésztői Vadásztársaság elnöki posztját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!