Közélet

2013.01.31. 17:22

Péntektől veszi át a húskombinát dolgozóit a Gyulahús

Elfogadta a Gyulahús Kft. üzleti tervét csütörtök délutáni rendkívüli ülésén a fürdővárosi képviselő-testület. A dolgozók átvétele pénteken kezdődik.

p. g.

Elfogadta az önkormányzati tulajdonú Gyulahús Kft. üzleti tervét csütörtök délutáni rendkívüli ülésén a fürdővárosi képviselő-testület — tájékoztatta lapunkat dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere.

Mint megtudtuk, a szakmai anyag szerint a cég 5 milliárd 261 milliárd forint bevétellel és 5 milliárd 218 millió forint kiadással, vagyis 43 millió nyereséggel számol az idei évben. A grémium ugyancsak határozott arról, hogy a kft. jegyzett tőkéjét kétmillióról 700 millió forintra emeli, hogy ezzel is biztosítsa a termelés folyamatosságát.

A képviselő-testület a Felügyelő Bizottság (FEB) mellé könyvvizsgálót is választott Galuska Józsefné személyében. Ezzel gyakorlatilag minden olyan lehetséges garanciát beépítettek a cég felépítésébe, ami a társaság valamennyi szempontból történő törvényes működését garantálja.

Információink szerint a Gyulahús Kft. várhatóan a jövő héten kedden kezdi meg a termelést a két telephelyen. Úgy tudjuk, ugyanazt a termékskálát gyártják majd mint korábban, de reményeik szerint még jobb minőségben. A cég a felszámolóval szerdán megkötötte a bérleti szerződést, amely február elsejétől él. A húskombinát 282 érintett munkavállalójának átvétele szintén pénteken kezdődik el a Gyulahúshoz, akiket munkásgyűlésen is tájékoztatnak a helyzetről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!