Közélet

2013.01.04. 16:14

Nadin, a reménység - az újévi babát köszöntötték Gyulán

Ünnepélyes keretek között köszöntötte a gyulai Pándy Kálmán Kórházban az új esztendőben született első kisbabát, Molnár Nadint és édesanyját, Rácz Alexandrát pénteken délelőtt Mikus Éva, a város díszpolgára és dr. Párducz László, az intézmény szülészeti-nőgyógyászati osztályának osztályvezető főorvosa.

BEOL

Mikus Éva ajándékként 100 eurónak megfelelő forinttal, illetve meleg ruhával és takaróval lepte meg az anyukát és kislányát.

Az egyébként sarkadi édesanya lapunknak elmondta, hogy eredetileg január 11-ére volt kiírva a szülése, így nem számítottak arra, hogy gyermekük éppen az új év első napján jön majd a világra. A különleges névválasztással kapcsolatban kifejtette, a terhesség nyolcadik hónapjáig nem döntöttek, akkor határoztak a Nadin név mellett, ami reményt, reménységet jelent. A kislány egyébként január 1-én, 10 óra 10 perckor született. Az anyuka külön köszönetet mondott a nem várt segítségért az adományozónak.

Mikus Éva elmondta, ha egy kisgyermek a világra jön, annak mindig örülni kell. Hozzátette, tavaly után immáron második alkalommal köszöntötte az adott évben, a gyulai kórházban született első kisbabát és a neki életet adó édesanyát. Mint mondta, a segítséggel is szeretné kifejezni megbecsülését a gyermeket vállaló szülők előtt.

— Örvendetes módon tavaly emelkedett a születések száma a gyulai Pándy Kálmán Kórházban — tájékoztatta már lapunkat az adomány átadását követő sajtótájékoztatón dr. Párducz László. A főorvos kitért arra, hogy a szülészeti osztály GYEMSZI III besorolást kapta, ami a legmagasabb minősítésnek számít.

Mindez azt jelenti, hogy az állam által megfogalmazott legszigorúbb feltételeknek is megfelelnek. A szakember kiemelte, hogy a koraszülöttek fogadására alkalmas részleg Gyulán a gyermekosztályon található. A Pándy Kálmán kórházat érintő, hamarosan elkezdődő nagyszabású beruházás során a gyermekosztály, így a koraszülött osztály és a szülészet egymás mellé kerül majd, ami újabb jelentős előrelépésnek számít.

Az átalakítás alatt is arra törekednek ugyanakkor, hogy a lehető legotthonosabb, legmeghittebb körülményeket biztosítsák a családok és gyermekeik számára. A fejlesztés befejezése után pedig a kórtermekkel igyekeznek olyan szolgáltatást biztosítani, ami hasonló a hotelek színvonalához.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!