Közélet

2013.01.28. 09:07

Három hónapja szolgál az okányi lelkipásztor

Az egyre gyarapodó gyülekezetről, az eddigi tapasztalatokról és a távolabbi célokról kérdezte lapunk Mohácsy Nikolettát.

L. B.

Mohácsy Nikoletta tavaly október 15-én állt szolgálatba Okányban. Az eredetileg szatmári származású, korábban Vésztőn és Battonyán is ténykedő református lelkipásztor Biharugrán és Körösnagyharsányban is helyettesít. Az egyre gyarapodó gyülekezetről, az eddigi tapasztalatokról és a távolabbi célokról kérdezte lapunk.

– Milyen tapasztalatokat szerzett az Okányban eltöltött három hónap alatt?
– Egy élni akaró és minden lehetőséget megragadó gyülekezetet vettem át. Az okányiakat – és helyettesítéseim során a biharugraiakat és a körösnagyharsányiakat – nagyon közvetlen, reményteljes és optimista embereknek ismertem meg. Ennek ellenére bőségesen akad teendő. Jellemző ugyanis sok településre, hogy az emberek eltávolodtak Istentől, ezért szeretnénk őket visszaterelni a vallás felé. Hogy ne csak az ünnepekkor, hanem hét végeken is megteljen a templom.

– Milyen eszközökkel érné el ezt?
– Igével, kommunikációval, sok szeretettel és beszélgetéssel.

– Milyen célokat tűzött maga elé, mit szeretne megvalósítani?
– Jó kapcsolatot szeretnék kialakítani az önkormányzattal. Emellett közös programok során fognám össze a gyerekeket, a fiatalokat. Az iskolákban a hit és az erkölcs oktatása kötelező lesz, úgy gondolom, hogy ebben központi szerepet kell betöltenie a vallásnak is.

Címkék#okány
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!