Közélet

2013.01.03. 18:13

Babák volt a legbeszédesebb képviselő 2012-ben

Babák Mihály több mint hét órát, Simonka György és Erdős Norbert valamivel több, mint három percet beszélt a parlamentben 2012-ben.

BEOL

Ez alkalommal is Babák Mihály, Szarvas polgármestere vezet a Békés megyei országgyűlési képviselők között, a parlamenti felszólalások számát figyelembe véve. Összeállításunkban arról ugyancsak olvashatnak, hányszor és milyen témákban hallatták hangjukat a viharsarki politikusok a tavalyi esztendőben.

Babák Mihály 130 alkalommal kért szót a parlamentben, összesen több mint hét órában értekezett választott témáiról. Ezzel a teljesítménnyel a hozzászólások számát és összidejét tekintve egyaránt a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhatott fel, immáron több esztendeje vezetve ezt a statisztikát Békésben. Az országos listán pedig a tizenhetedik pozíciót birtokolja.

Babák Mihály a gazdasági kabinetnek, valamint a számvevőszéki és költségvetési bizottságnak is tagja. Mivel a parlament elé kerülő törvényjavaslatok zöme gazdasági jellegű volt és pénzügyeket érintett, ezért főként ezeknél a napirendeknél hallatta hangját a honatya.

A felszólalások számában a második helyet ezúttal Varga Zoltán (29 felszólalás) szerezte meg. A szocialisták országgyűlési képviselője bő két órán át vitte a szót a parlamentben. Főként az önkormányzatokkal kapcsolatos témákban szólt hozzá, de helyi, tehát orosházi ügyeket is felvetett. Ebben a kategóriában a bronzérmes dr. Dancsó József lett, aki huszonöt alkalommal fejtette ki gondolatait, ugyanakkor hosszabban beszélt választott témáiban, mint Varga Zoltán. Orosháza polgármestere is elsősorban a gazdasági témák tárgyalásánál kért figyelmet.

Az egyetlen jobbikos képviselő, Jámbor Nándor tizennégyszer ragadta magához a mikrofont, összesen fél óráig kapcsolódott be a vitába. Többedmagával kezdeményezte például a devizaeladósodás okainak feltárását, de firtatta a honvédek jogállásának kérdéseit is.
A megyei képviselők közül a megnyilvánulások számában a fideszes Simonka György szerepel az utolsó helyen, aki a tavalyi esztendőben egyszer, három percig szólalt fel a Tisztelt Házban.

[caption id="" align="alignleft" width="337"] A felszólalások ideje technikai hozzászólás nélkül értendő/Forrás: parlament.hu
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!