Közélet

2012.12.06. 18:34

Neves nőgyógyász professzorok a gyulai kórházban

A közeljövőben olyan nőgyógyászati műtétek is elvégezhetőek lesznek Gyulán, a Pándy Kálmán kórházban, amelyekért a betegnek korábban az ország távolabbi intézményeibe kellett elutazniuk.

P. G.

 A Budapesti Nőgyógyászati Daganatsebészeti Központ professzorai, főorvosai érkeznek a városba, hogy így segítsék a hatékony kezeléseket — jelentette be Pillanat- és helyzetképek a Szülészet és Nőgyógyászatban címmel csütörtökön megrendezett konferencián tartott sajtótájékoztatón dr. Párducz László osztályvezető főorvos.

A Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság Békés Megyei Szervezete és az MTA Szegedi Területi Bizottsága Reprodukciós Egészség Munkabizottságának közös szimpóziumán prof. dr. Ungár László, az említett budapesti nőgyógyászati daganatsebészeti központ orvoscsoportjának vezetője elmondta, a számos szempont mellett a legfontosabbnak azt tartja, hogy a betegek a családjuk közelében lehetnek. A szakember elismerően szólt a Pándy Kálmán kózház felszereltségéről.

Hasonlóan vélekedett a kérdésben dr. Tarnai László is, akitől megtudtuk, hogy dr. Ungár László vezetésével egy olyan, a világon egyedülálló műtéti eljárást alkalmaznak a korai méhnyakrák felismerése után, amivel megőrizhető a teherbeesés képessége.

Prof. dr. Tóth Zoltán, a Debreceni Szülészet-Nőgyógyászati Klinika igazgatója a korszerű terhesgondozás fontosságára, illetve annak újszerű eljárásaira hívta fel a figyelmet.

Dr. Bártfay György elsőként az alapellátástól az egyedi oktatásig tartó megelőzés fontosságáról, illetve a gyakorlat és az elmélet egymásra épüléséről szólt. Kiemelte, a Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság multikulturális összetételét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!