Közélet

2012.09.11. 17:45

Spontán tüntetés Varga István kijelentései miatt

A Facebookon szerveződik az a tüntetés, melyett Varga István hétfő éjszakai kijelentései hívtak életre.

BEOL

Mint arról már írtunk, a családon belüli erőszakról szóló napirendi pont során Varga István több, a női nemet sértő kijelentést tett. Ezidáig elsősorban a blogszférában és a közösségi hálón volt nagy visszahangja az orosházi képviselő mondandójának, napközben azonban a vezető online lapok is részletesen foglalkoztak vele, sőt most futott be lapunkhoz Gurmai Zita EP-képviselő közleménye, aki egyebek közt azt írja: "Ha egy nő vállalja, hogy gyereket szül egy férfinak, az a nő minden tiszteletet megérdemel az adott férfitól. Ha az adott férfi az első gyerek után sem tiszteli az adott nőt, akkor az ötödiktől sem fogja. Ha pedig gyerek nélkül nem tisztelte, akkor minek vette el?"

A Facebookon Kis esti levegőzés a nőgyűlölet ellen, (avagy spontán gyülekezés Varga István képviselő felszólalása ellen) címmel szerveződik demonstráció 18 órára a Kossuth térre.

A szervezők egyebek közt ezt írják: Tűrhetetlen, hogy olyan képviselők foglalnak helyet a parlamentben, akik szerint a NŐ nem más, mint az állam inkubátora, egyetlen dolga a gyerekszülés, más értelme életének nincsen. Tűrhetetlen, hogy elhangozhat az, hogy a családon belüli erőszak megoldható probléma, amennyiben a nők nem "emancipálódnak".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!