Közélet

2012.09.13. 16:56

Extrém sportnap van, sportolási lehetőség nincs

Természetesen minden fiatal örül annak hogy minden évben van extrém sportnap Orosházán, versenyekkel, bemutatókkal, stb. de a valóságban az orosházi extrém sportolók több éve nem hogy pályát nem kaptak, még egy konkrét területet sem ahol maguknak építhetnének elemeket.

Olvasói levél

A piac területén héba-hóba láthatóak deszkások, bmx-esek, de hivatalosan ott sem szabadna még gurulni sem, nemhogy bármilyen elemet is építeni. Nem egyszer történt már olyan hogy kiküldték a deszkásokat, mert a hely végül is magánterület és ha valakivel netán történne valami baj, akkor nincs érte felelős.

Ezt szajkózza évek óta mindenki, amivel részükről végérvényesen el van intézve a dolog. De ez így abszolút nonszensz, mert eddig sem volt senki felelős az extrém sportolókért. Mindenkinek magára kell vigyázni, ugyanúgy mint bárhol máshol, akármit is csinál, ez eddig is így volt.

Ezt a ,,varázs mondatot" csak pár éve hajtogatják a legtöbben. Rengeteg Orosházától kisebb városban és faluban is ott van  évek óta a saját maguk épített (ill. a város vagy egyéb szervezet által pályázaton nyert) pálya, és ha valakivel netán történik ott valami, nem okolják érte a másikat.

Ha egy önbizalommal teli kisgyermek látja a ,,nagyokat" és ő is szeretné a biciklijével kipróbálni az elemeket, de a pályán nincs senki aki rászóljon, akkor sem lehet senkit felelőssé tenni, de egyébként sem, maximum a szülő tilthatja ezt meg előzetesen a gyermekének. Ugyanúgy ahogy egy tóba sem mehet a kisgyerek fürödni, mert az még veszélyesebb ha nem tud úszni. Ezen kívül ha mindenképpen ragaszkodnak ehhez a ,,felelősséges" témához, ki lehet táblázni a pályán kívül hogy mindenki csak saját felelősségére használhatja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!