Közélet

2012.08.29. 18:56

Gyulán is műfüves pálya épül

Több mint 103 millió forintot nyert nagypályás műfüves pálya építésére Gyula a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) pályázatán — jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján dr. Görgényi Ernő a fürdőváros polgármestere és Gajda Róbert országgyűlési képviselő.

P. G.

A beruházás — ami akár már szeptemberben megkezdődhet és onnantól számítva akár 50 napon belül el is készülhet — megközelítőleg 44,5 millió forint önerőt igényel a várostól, ugyanakkor várhatóan az megtérül majd Gyula számára. Az országban egyébként összesen húsz település nyert a kiíráson nagypályás műfüves pályára.

Dr. Görgényi Ernő hangsúlyozta, a fejlesztésnek köszönhetően a város még élhetőbbé válik, egyszersmind a fiatalok fejlődését is segíti a beruházás.

Gajda Róbert kiemelte: a nagypályás műfüves pályának köszönhetően Gyula a sportturizmus területén is erősödhet, hiszen csapatok érkezhetnek az új létesítmény miatt a városba.

A sajtótájékoztatót megelőzően megtartott testületi ülésén több más fejlesztésről is döntöttek. A grémium például határozott arról, hogy pályázatot nyújtanak be a Gyula-Elek Ivóvízminőség-javító Program önerejének biztosításához. Mint ismert, a két település 1 milliárd 565 millió 280 ezer forintot nyert a célra, amihez 368 millió forintos saját forrást kellene hozzátennie a két városnak. Ugyanakkor, ha Gyula és Elek 365 millió forintos saját forrásra benyújtandó pályázata nyer, akkor ez az összeg lecsökken alig több mint 3 millió forintra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!