Közélet

2011.07.10. 09:04

Halálutak: top 10-ben a 44-es és a 47-es

Előkelő helyen szerepel a hazai halálutak listáján a Békés megyébe érkező 44-es, illetve a megyén áthaladó 47-es főút.

Blikk.hu - Beol.hu - Ny. L.

A Blikk hétvégi számában állította össze a halálutak listáját, mégpedig az elmúlt három esztendő halálozási statisztikái alapján. E szerint Kecskemétet Gyulával összekötő 44-es főút 29 halálesettel és 83 súlyos sérüléssel az ötödik, a Szegedet Debrecennel összekötő, Orosházától Szeghalomig Békés megyén is áthaladó 47-es a hatodik 26 halállal és 118 súlyos sérüléssel.

Az ország legveszélyesebb útszakasz a KSH és a Magyar Közút adatai alapján összeállított listán a 4-es számú út (79 halál, 283 súlyos sérülés). Második helyen a 6-os szerepel 63 halálesettel és 176 súlyos sérüléssel. A további sorrend: 8–as út (32 halál, 120 súlyos sérülés), 3–as út (31 halál, 139 súlyos sérülés), majd a már ismertetett 44-es és 47-es.

További sorrend a halálutak toplistáján: 5–ös – 26 halál, 107 súlyos sérülés, 51–es – 25 halál, 79 súlyos sérülés , 1–es - 24 halál, 136 súlyos sérülés, 32–es – 20 halál – 53 súlyos sérülés.

— Változnak az útviszonyok, egysávosról kétsávosra és fordítva, az utak beláthatatlan kanyarokkal van tele, lakott és lakatlan területeken haladunk át, gyalogosokra és kerékpárosokra is figyelni kell, ráadásul óriási a kamionok tranzitforgalma — sorolta Szudár Lajos, a Magyar Autóklub megyei elnöke. — A kamionok nagyon szorosan egymás mögött haladnak, így ha beszorul egy autós közéjük, minél hamarabb szabadulna, ezért kockázatos előzésekbe kezd. 

A csorvási kettős kanyar és a 44-es főút békésszentandrási része tartozik a megye legveszélyesebb szakaszai közé. Vargáné Szombati Andrea, a megyei főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a főkapitányság visszatérő ellenőrzésekkel és rendőri jelenléttel tesz a baleset-megelőzésért.    

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!