Közélet

2011.06.23. 15:57

Ügyfélbarátabbá tenné a megyei földhivatalt az új vezető

Csütörtökön mutatták be hivatalosan a Békés Megyei Kormányhivatal Földhivatalának új vezetőjét, Zátonyi Richárdot. A szakembert terveiről kérdeztük.

M. P. M.

— Milyen fő célkitűzéseket jelölt meg a hivatal működésével kapcsolatban kinevezésekor?
— A legfőbb célom, hogy a földhivatalt közelebb hozzam az ügyfelekhez. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jelenlegi szolgáltatások mellett az interneten is több ügyet tudjanak intézni a hozzánk fordulók. Ezzel párhuzamosan javítani kell a hivatalok közötti kommunikációt, kapcsolattartást. Utóbbi fejlesztésnek az lehet a következménye, hogy az ügyfelek egy helyen el tudják intézni ügyes-bajos dolgaikat.

— Bemutatásával egyidőben új szolgáltatást is bevezettek a földhivataloknál. Miről van szó?
— Immáron a lakosság számára is adott a lehetőség, hogy a világhálón, elektronikus formában töltsenek le adatokat. Egyebek mellett a tulajdoni lap első részét havonta hússzor ingyenesen lekérhetik. Emellett az ügyfélszolgálati árnál olcsóbban juthatnak hozzá az e-hiteles tulajdoni lapokhoz és a térképmásolatokhoz.

— Mi a feltétele a szolgáltatás használatának?
— Egy egyszerű internetes programmal elérhető. Az érdeklődőknek ugyanakkor rendelkezniük kell ügyfélkapu regisztrációval is.

M. P. M. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!