Közélet

2011.06.15. 11:37

Tízmillió jár a szeghalmi hősi halott katona apjának

Hárommilliót a honvédelmi tárca már kifizetett, további hétmillió forintot és havi 40 ezer forint járadékot ítélt meg kedden a bíróság Kovács Gyulának, aki tűzszerész fiát Afganisztánban veszítette el 2008. június 10-én.

Borsonline.hu - Beol.hu

Korábban lapunk is foglalkozott vele, hogy ifjabb Kovács Gyula harmincévesen vesztette életét Baglán tartományban, amikor hatástalanítani próbált egy házi készítésű robbanószerkezetet. Annak idején a számos bombát megsemmisítő és robbanóanyag-raktárat felszámoló magyar egység a felkelők célpontja volt. Az akkor 57 éves rokkantnyugdíjas édesapa egyetlen támaszát veszítette el idős korára.

– A honvédség csak egy pótolható katonát veszített, de én az életem értelmét – nyilatkozta a Borsnak, mely beszámol róla: tegnap a Fővárosi Munkaügyi Bíróság úgy döntött, az eddig a honvédség által felajánlott és kifizetett hárommillió forinton felül további hétmillió forintot kell kifizetni a költségvetésből a gyászoló apának, s mivel rokkantnyugdíja mindössze 28 ezer forint, további havi 40 ezer forintos életjáradékot kap.

– A fiamat azóta is mindennap hazavárom – mondta az édesapa a lapnak. – A megítélt összeg a mindennapi megélhetésemet könnyebbé teszi, de fájdalmamat nem orvosolhatja semmi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!