Közélet

2011.06.25. 19:11

Sztárokkal eveztek egy hajóban

Közel száznegyvenen vettek rész az „Egy hajóban evezünk” elnevezésű vízi túra szombati nyitónapján, köztük Wichmann Tamás sokszoros kenu világbajnok és Gara Anita sakknagymester.

P. G.

A csapat — köztük Wichmann Tamás sokszoros kenu világbajnok és Gara Anita sakknagymester — Gyuláról indult, majd Szanazug fürdővárosi oldalán állt meg egy kis pihenőre és ebédre, ezután pedig folytatta útját a békési kishajó-kikötő felé.

Közben még egy vihar is elkapta a túrázókat, ám mindenki szerencsésen átvészelte az esővel és villámlással kísért „égi áldást”. A mezőnnyel együtt evezett dr. Görgényi Ernő gyulai és Izsó Gábor békési polgármester, a kezdeményezés ötletgazdája. Később bekapcsolódott a programokba Vantara Gyula békéscsabai, Siklósi István mezőberényi, Simon István Tamás dobozi és Smiri László köröstarcsai polgármester, hogy így fejezzék ki, támogatják a rendezvény célját, a Körösök különleges, vadregényes tájainak népszerűsítését.

Békésen egyébként korai estebédként ízletes pörkölt, majd pezsgős fürdő várta a résztvevőket. A túrázók rekreáció gyanánt csobbanhattak egyet a békési uszoda vizében, s a létesítményben egy pohár pezsgő is köszöntötte őket. Így lett hát pezsgős a fürdő. Az érdeklődők emellett megtekinthették a békési járóbeteg-ellátó központot is, amelyet a jövő héten adnak át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!