Közélet

2011.06.23. 18:08

Megválasztották a sarkadi iskola igazgatóját

A sarkadi alma mater korábbi igazgatója mandátuma lejárta előtt jóval, önként lemondott az igazgatói posztról. A képviselők most testületi ülésen választották meg az új vezetőt.

B. I.

Négy pedagógus: a mezőgyáni Daniné Jámbor Erzsébet, a békéscsabai Susánszky Jánosné, illetve a gyulai Labos Edit, és a szintén fürdővárosi Szabó Istvánné Nagy Magdolna pályázott a Sarkadi Óvoda, Általános Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat igazgatói álláshelyére.

Mint arról korábban írtunk, Szabó Ágnes, az alma mater korábbi igazgatója mandátuma lejárta előtt jóval, önként lemondott az igazgatói posztról, s közalkalmazotti jogviszonya is közös megegyezéssel megszűnt az iskolában.

A testület csütörtöki ülésén Labos Edit kivételével valamennyi pályázó személyesen megjelent, s Daniné Jámbor Erzsébet és Susánszky Jánosné vállalta, hogy nyílt ülésen hallgassa meg a testület. Szabó Istvánné Nagy Magdolna viszont zárt ülés elrendelését kérte.

A városatyák végül 10 igennel, egy tartózkodás mellett Susánszky Jánosnét bízták meg az integrált közoktatási intézmény vezetésével. Az új direktor mandátuma június 1-jétől 2016 július 31-éig szól.

A testület arról is döntött, miszerint a város részt kíván venni a szociális földprogramban. Ennek érdekében a Nemzeti Földalapkezelő Szervezettől, mintegy 86,7 hektár, állami tulajdonú termőföld 15 évre szóló vagyonkezelői jogát szeretnék megszerezni.

Címkék#sarkad
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!