Közélet

2011.06.20. 09:02

Karsai: kell egy mártír - frissítve

Éhségsztrájkra, végső esetben nyilvános öngyilkosságra is kész Karsai József a demokrácia védelmében. A volt képviselő szerdán kezdi akcióját a Parlament előtt.

Beol.hu - k. e.

Dr. Karsai József, Battonya polgármestere szerdán reggel 8 órakor a parlament elé láncolja magát. Két napos éhségsztrájkba kezd a demokrácia védelmében. Ha a kormány nem tárgyal vele az első nap délutánig az általa kifogásolt 21 pontról, nyilvánosan öngyilkosságot hajt végre, 60 altatótablettát vesz be tízesével.

Dr. Karsai József lapunk munkatársainak megmutatta azt a körülbelül 70 kilogrammos, legalább tíz méter hosszú láncot, amivel, előre pontosan meg nem nevezett helyre, a parlament közelében odaláncolja magát. A lánc egy 200 mázsás traktor vontatására is alkalmas. Mint mondta, azért ezt választotta, hogy ne legyen egyszerű levágni róla.

— Átéltem a Rákosi-korszakot, de ami most van, annál is rosszabb. Nem akarok és nem fogok egy újabb Rákosinak a moziban, vagy a tévé előtt felállva tapsolni, minden sületlen beszéde után. A kormánypártiak azt hiszik, hogy a kétharmad az száz százalék — nyilatkozta lapunknak dr. Karsai József.

Karsai Orbán Viktor miniszterelnöknek címezte azt a 21 pontos tiltakozást (lásd alul). A battonyai polgármester akkor döntött az életét veszélyeztető akció mellett, amikor a több hetes munkával elkészített önhiki (önhibájukon kívül hátrányos helyzetű települések számára kiírt támogatás) pályázatukkal kapcsolatban megsúgták neki, hiába erőlködnek, nem kapnak pénzt.

— Egy piszkos, rohadt bolsi — mégha már független is — városa, Battonya  nem részesül támogatásban, csak a fideszes települések. Ekkor döntöttem el, nincs más megoldás. Kell egy mártír, aki feláldozza magát. A különböző tiltakozásokkal — aláírásgyűjtésekkel, demonstrációkkal — nem lehetett elérni semmit, ezt láthattuk az elmúlt időszakban. Mára mindenkinek rá kellett jönnie, akik kivonultak az utcára tüntetni, hogy nullává váltak a kormányzat szemében, értelmetlenek az egyeztetések.

Bár azzal is tisztában vagyok, hogy ha meghalok, az én tetemem is annyi lesz az ország vezetésének, mint egy döglött dongó. De abban biztos vagyok, hogy ennek híre, az áldozatvállalásom háttere eljut a nyugat fülébe. S remélem, nem hagyják szó nélkül.

A 67 éves politikus, aki korábban az MSZP színeiben 8 évig volt országgyűlési képviselő, mára, elmondása szerint, mindegyik párttól függetlenítette magát, s ezen akciójában sem kívánja, hogy bármelyik oldal mellé álljon. Civilként éhségsztrájkol és végső esetben beveszi az altatókat.

Dr. Karsai József tervezett tiltakozóakciójával kapcsolatban megkerestük a kormány sajtóirodáját. Délután 3 óráig még nem kaptunk választ.

#########################################

Karsai József közleményben sorolja fel tiltakozó akciójának okait:

- Nem tűröm tovább, hogy a Magyar Kormány és a Parlament a Magyar Demokratikus Köztársaságból, minden szabadságot eltipró, Banánköztársaságot csináljon!
 
- Tiltakozom, a Magyar Bírósági Kar lefejezése ellen, tehát a korai nyugdíjazásuk ellen!
 
- Tiltakozom, a Magyar Független Ügyészség Kormány alá rendelése ellen!
 
- Tiltakozom, a visszamenőleges hatályú törvények megalkotása ellen!
 
- Egy „dicső” Rákosi rendszert már átéltem, nem akarok és nem fogok egy újabb Rákosinak a moziban, vagy a TV előtt felállva tapsolni, minden süketlen beszéde után!
 
- Nem akarok, egy újabb Recski tábort és egy újabb Hortobágyot, ahová a másképp gondolkodókat kényszermunkára el lehet vinni!
 
- Tiltakozom, az oktatás leépítése ellen, a tudás alapú társadalom lehet a Kormány megmentője! Nem lehet 15 éves tankötelezettséget bevezetni!
 
- Tiltakozom az okkal, vagy ok nélkül letartóztatott emberek 24 órás ügyvédfogadási eltiltása ellen!
 
- Tiltakozom a 2012-ben hatályba lépő új egypárti kongresszus és társadalmi egyeztetést hiányoló új Alkotmány hatálybalépése ellen!
 
- Tiltakozom az Országos Egyeztető Tanács egyoldalú megszüntetése ellen!
 
- Tiltakozom a Munkatörvénykönyv egyeztetés nélküli, a munkavállalókat egyértelműen hátrányosan érintő őt törvény bevezetése ellen!
 
- Határozottan tiltakozom, a Kormány és a Parlament, azon döntése ellen, mely törvényesen járó tisztességes végkielégítéseket 2.000.000 Ft. Felett 98 %-os adóval sújtja, szintén visszamenőleges hatállyal!
 

- Követelem és követeli a Magyar Nép a megígért 100.000 munkahely megteremtését, hisz eddig mínusz 90.000 munkahely szűnt meg! (Együtt már 190.000 munkahely)
 
- Tiltakozom, hogy a bankadót, a multi adót a különadókat a kormány lenyelte –  ezekből 50.000. munkahelyet kellene teremteni!
 
- Tiltakozom, a szociális törvény minden társadalmi egyeztetés nélkül a törvényalkotás elé kerüljön hisz akkor gyermekink 10-100 ezrei éhezni fognak, mely éhséglázadás bekövetkezéshez vezethet!
 
- Nem szeretném, ha a munkára kényszerített félkarú tűzoltó 55 évesen mentene ki a roncs autókból (mely biztos halál)!
 
- Tiltakozom az ellen, hogy az ötven éves megrokkant rendőr több száz méteren át üldözze a tetten ért bankrablót vagy bűnözőt!
 
- Minden tisztességes demokratikus kormány megadja az állampolgárainak, legyenek azok rendszervédelmisek, hogy akadályoztatás és félelem nélkül sztrájkoljanak és demonstráljanak!
 
- Tiltakozom, a Kormány több milliárd közpénzt dobjon ki az ablakon „ál” szociális és „ál”kormányozási kérdőívek kiküldésére!
 
- Sorolhatnék még kétszáz oldalon a kormány diktarikus törvényhozásából, de ma csupán azért jöttem ide, hogy a Kormány legkirívóbb 36 milliárdos hűség és hűbéri pénzkiosztására hívjam fel a figyelmet. A működésképtelen önkormányzatok több hetes munkával megcsinálták azokat a pályázatokat melyek alapján a valóban rászoruló önkormányzatok segítséget kapjanak. A mai állás szerint úgy néz ki, hogy aki jó FIDESZES Elvtárs, az kap pénzt mindegy, hogy szüksége van – e rá, vagy nincs. A független és „piszkos” bolsik, azok dögöljenek meg.

(Csak egy példa: Gyula város tavaly kapott 40 millió működésképtelen támogatást, melyből 16 milliót jutalmazásra, 14 milliót banki kamatozásra tett be – írta a Békés Megyei Hírlap) Pusztaottlaka 40 milliós támogatással a mai napig nem számolt el nyilvánosan!

A gyulai önkormányzat reakciója Karsai állításaira

„Karsai József állítása tényszerűen nem felel meg a valóságnak. Gyula Város Önkormányzata a Magyar Köztársaság 2010. évi költségvetéséről szóló 2009. évi CXXX. Törvény 6. számú mellékletének 3. pontjában szabályozott, a működésképtelen önkormányzatok egyéb támogatására vonatkozó igényét a rendelkezésre bocsátott táblázatok kitöltésével elkészítette, és 2010. november 9-én benyújtotta a belügyminiszter úrnak. A kérelem alapján az önkormányzat jogosult volt a támogatás igénylésére, az igényelt összeg 198 MFt volt, amiből – másodszori pályázat során – 40 MFt-ot ítéltek meg, melynek fele (20 MFt) visszatérítendő.

Karsai József az MSZP országgyűlési képviselőjeként maga is tevékenyen járult hozzá ahhoz a folyamathoz, mellyel a város a működésképtelenség és a teljes eladósodás határáig jutott – Gyula város hitelállománya 2010-ben 449 MFt volt.

A támogatás összegéből az önkormányzat 19.214.000 Ft-ot lejárt határidejű számlák kifizetésére fordított, 14.072.000 Ft-tal csökkentette hitelállományát, a fennmaradó 6.714.000 Ft-ot oktatási intézményeinek adta át, melegétkezési utalvány formájában. Az utóbbi két tétel megelőlegezés, hiszen a támogatás összegéből 20 MFt-ot 2012. december 31-ig vissza kell fizetni.”

-  Ma azért vagyok itt a Magyar Parlament előtt, hogy a nyolc éves parlamenti eskümhöz  híven, ami ma is kötelez, eskümhöz híven, ha kell, az életem árán is, akár az életemet  adjam a Magyar Független Örök Hazámért!!!!

Napokig nem eszem, nem iszom és megfelelő  módon akár az életemet is feláldozva, ott a helyszínen megmentsem a Magyar Köztársaság Jogrendjét. Bízom és remélem, hogy mártíromságom felrázza az egész magyar nemzetet, határon innen és túl, hogy nem lehet ebben az országban egy új Rákosi rendszert felépíteni.

Karsai József az MSZP országgyűlési képviselőjeként maga is tevékenyen járult hozzá ahhoz a folyamathoz, mellyel a város a működésképtelenség és a teljes eladósodás határáig jutott – Gyula város hitelállománya 2010-ben 449 MFt volt.

A támogatás összegéből az önkormányzat 19.214.000 Ft-ot lejárt határidejű számlák kifizetésére fordított, 14.072.000 Ft-tal csökkentette hitelállományát, a fennmaradó 6.714.000 Ft-ot oktatási intézményeinek adta át, melegétkezési utalvány formájában. Az utóbbi két tétel megelőlegezés, hiszen a támogatás összegéből 20 MFt-ot 2012. december 31-ig vissza kell fizetni.” -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!