Közélet

2011.02.12. 11:10

Sztárszülők a színfalak mögött

A médiában sokat szereplő, közismert Békés megyei zenészekkel, műsorvezetőkkel, sportolókkal mindig történik valami. Ha nem, akkor kitalálnak róluk történeteket. Szüleiknek csak az fáj, ha igaztalanul bántják csemetéjüket.

Ny. L.

Varga Viktorról, a Csillag születik békéscsabai felfedezettjéről mindig felröppen valami érdekesség a bulvársajtóban. Legutóbb az jelent meg róla, hogy nem hord alsónadrágot, és külföldre költözik. 
Varga János, Viktor édesapja nem döbben meg az ilyen hírektől, mint mondta, tudták, hogy a fiuk középiskolás korától nem visel alsógatyát. Ha valakinek ez hír, és nem a sikereiről, a karrierjéről, a szerepléseiről ír, lelke rajta. 

— Viktor őszintén beszélt arról, hogy szerelmével félig-meddig már együtt is lakik, barátnője vasalja az ingét, vacsorát főz, mossa a zoknijait. Itt hozakodtak elő az alsónadrággal, de Viktor ettől sem jött zavarba — magyarázta a tanár-festőművész apuka. 

Varga János kiemelte, fiuk pici korától látták, hogy tehetség lakozik benne, kitartó, szenvedélyes, legyen szó zenélésről, éneklésről, rajzolásról vagy versírásról. Az énekhangja már az óvónéniknek is feltűnt. Sokáig nem tudta igazán felszínre juttatni tehetségét Viktor, édesapja pedig megkapta, hogy elfogult a fiával szemben. Viktor mindenesetre magánének és billentyűs hangszerek szakon végzett a békéscsabai Bartók Béla Zeneiskolában. Utána a miskolci egyetem operaénekes szakára járt.

Vonzotta Budapest, a fővárosba ment dzsesszt tanulni. Egy bárzongorista vette magához, vele zenélt, énekelt az éjszakában. A hajnalig tartó bulikat rossz szemmel nézték az iskolában, egyik vizsgáján szó szerint bevágta maga után az ajtót, amikor az öltözködését kritizálták. 

— Előfizettünk egy külön telefonvonalra, mely csak rólunk és Viktorról szól — magyarázta az édesapa. — Így mindennap tudjuk, hogy miként telik a napja, melyik tévének, rádiónak ad interjút, az mikor látható, hallható. A legnagyobb poén, hogy kinyitottuk az egyik színes lapot, és ott Viktor a korábbi barátnőjével pózol, holott azóta már váltott. 

Az apuka kiemelte, nejével próbálták rábeszélni Viktort, hogy ne ilyen hajat viseljen, ők sincsenek elájulva tőle, és egy „rendezettebb hajviselettel” akár még több rajongója is lenne. Az énekes azt válaszolta: neki ezt tetszik, és kész. Többen a frizura alapján még nemi vonzódását is kérdésessé tették. A fiatalember már csak nevet ezeken a felvetéseken. 

— Lehet zöld az ég és lehet kék a fű, éneklem a legismertebb slágeremben, tehát minden lehet fordítva — ecsetelte Viktor. — Nem bánt, ha összevissza beszélnek rólam mindent. Valószínűleg a néminemű kritikusaim is örülnének annak, ha annyi és olyan csinos lánnyal kötnének ki a hálószobájukban, mint én. 

— Az a legnagyobb baj, hogy egyesek gyűlölködnek az interneten. Senki nem várja el, hogy megyéjük szülöttjét pozitívan értékeljék — senki nem lehet próféta a saját hazájában —, de legalább ne bántsák. Mert ezzel a szüleiknek is fájdalmat okoznak — ecsetelte Varga János. Aki örül annak, hogy kisebbik fiuk, Valentin jól halad előre a Csillag születik válogatásán. Klasszikus gitáron játszik és énekel, már a harmadik meghallgatáson van túl, követi bátyját. 

Viktor édesapja kitért arra, fiaik elé nem állítanak korlátokat, úgy lőnek túl a célon, ahogy akarnak. Ami biztos és állandó, az a szülői szeretet.

Ugyanezt erősítette meg Dodó, vagyis Böczögő Dorina édesanyja is. Családilag — Dorina kishúgától a nagymamájáig — ott vannak a tornászlány minden hazai versenyén, Békéscsabától Budapestig, Szombathelyig. 

— Az eszéki világkupán is szurkoltunk, de a távolabbi versenyeket már nem bírja a családi költségvetés — magyarázta az édesanya, Bencsik Anikó. — A tornában nagy a sérülésveszély, Dodó is megsérült a tavalyi világbajnokság előtt, lelkierőt, hitet kellett bele önteni.
Dorina az általános iskola első osztályában lett Dodó, mert volt az osztályban egy másik Dorina is. Dodónak hívják otthon is, édesanyja minden cikket eltesz a lányáról. 

— Az országos mesterfokú bajnokság és a születésnapom mindig egybeesik novemberben. Dodó 2009-ben megkérdezte, mit szeretnék ajándékként — mondta az édesanya. — Közöltem vele, hogy az összetett címért járó aranyérmet. Miután lejött a lányom az utolsó szerről, és kihirdették az eredményt, az aranyérmet egy díszdobozba tette, és felrohant vele a lelátóra. Azt az érzést nem lehet szavakkal leírni.

Borsodi László, vagy ahogy a zenei életben ismerik, Borsodi Laci édesapjától, Jánostól örökölte a zenélés szeretetét és a pálinkafőzés tudományát. Laci, a battonyai származású blues-gitáros és -énekes gyerekkorában nem végezhetett fizikai munkát, nehogy a keze megsérüljön, és ne legyen belőle zenész. 

— Ott vagyunk Laci majdnem mindegyik fellépésén, jár a kezem, jár a szám. Ez nem véletlen, hiszen a battonyai presszóban vendéglátós zenét játszottam dobosként és énekesként a ’60—70-es években — ecsetelte Borsodi János. — Még a téeszből is kiléptem, mert amúgy nem tudtam volna a szórakoztató zenére vágyók igényeit kielégíteni keddtől vasárnapig. Az emberek a mozi után jöttek a presszóba, és táncolni, szórakozni akartak. Aztán az áfész megvette a zenegépet, az újdonságot értékelték, és egyre kisebb lett az érdeklődés az élőzene iránt. 

Borsodi János évek óta nyugdíjas, neje egy hónapon belül belép a nyugdíjasok klubjába. Borsodi Laci édesanyja bírósági ügykezelő, és jól kezeli fia sikereit is. A mama büszkébb arra, hogy Laci a zenélésben nagyobb sikereket ér el, mint a pálinkafőzésben, amit szintén édesapjától tanult. A gitáros-énekes a dombegyházi pálinkafőzde vezetését édesapjától vette át. 

Az újkígyósi tévés és rádiós műsorvezető, Rákóczi Ferenc (Pácsó) édesanyját Pácsó mamának szólítják a településen. Nem azért, mert megőrültek, hanem azért (is), mert nézik az Ezek megőrültek tévéműsort, amiben Pácsó az egyik műsorvezető. 

— Amikor Pácsót látom, hallom, olyan, mintha itt lenne velem — közölte a mama. — Szerencsére sűrűn találkozunk. Van, hogy ők jönnek haza a menyemmel, Judittal és az unokákkal, a kétéves Pannával és az egyéves Somával, máskor én utazok Pestre, és ilyenkor a lányomat is meglátogatom.

És hogy miként kapta Rákóczi Ferenc a Pácsó becenevet? Barátaival nyaralt Lengyelországban, és felbontottak egy konzervet. Az összetevőknél ott szerepelt, hogy pácsó. Jót nevettek, Ferenc pedig ebből becenevet kapott.

— Minden szereplését figyelem a fiamnak, sokszor a szomszédok, ismerősök hozzák az újságot, amelyikben szerepel — ecsetelte Pácsó mama. — A menyem, Judit sms-t küld Pácsó tévés, rádiós műsorvezetéseiről. Örülök annak, hogy rosszat nem írnak, mondanak a fiamról, bár nem is nagyon tudnának, mert ő egy aranyos, jó gyerek.   Tisztelettel beszélnek Pácsóról Pesten, és itt, Újkígyóson is. Így van ez rendjén.

Címkék#bulvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!