Közélet

2011.02.21. 19:37

Közel hetvenmilliós hiánnyal kezdik az évet

Elfogadták a költségvetést Eleken. A város idén 1 milliárd 31 millió forintos bevételi és kiadási főösszeggel számol.

K. A.

— Takarékos és szigorú a 2011-es költségvetésünk — mondta Pluhár László polgármester. Az önkormányzat az  idei évet 67 millió forintos hiánnyal kezdi.

— Ennek fele az előző évihez képest kevesebb központi támogatásból, a másik fele pedig egy 2000-ből származó kötelezettség-vállalás miatt keletkezett — tudtuk meg a polgármestertől, aki elmondta: a képviselő-testület több olyan gazdasági jellegű intézkedést fogadott el, amelyek az év végére jelentősen csökkenthetik a hiányt.

Tartalékot nem építettek be, a meglévő álláshelyeket egyelőre nem töltik be, illetve ahol szükséges, pályázati támogatással foglalkoztatnak.

Az eleki önkormányzat erre az évre hétmillió forintot tervezett be pályázatokhoz szükséges önerőként, ez kevesebb, mint a korábbi években volt. Beruházásokat a folyamatban lévők mellett csak olyanokat terveznek, amelyek az intézmények működési költségeit csökkenthetik. Így vizsgálják annak lehetőségét, hogy az intézményeknél hogyan térhetnek át az alternatív fűtési módokra, illetve a nyílászárók cseréjével, a hőszigetelés kialakításával takarékoskodnának a fűtésszámlán.

Címkék#Elek
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!