Közélet

2011.02.26. 16:30

Ízleltek és konferenciáztak Orosházán

Az Orosházi Gazdakör és az Orosházi Kolbászklub ötödik alkalommal hirdette meg az orosházi hagyományok, ízek versenyét, valamint a kárpát-medencei agrárstratégia konferenciát szombaton.

cs. i.

Az  idei  versenyre  180 pálinka, több tucat szárazkolbász-nevezés érkezett még  a  határon  túlról  is.  Idén  13  kolbászkészítő  csapat  mérte össze képességeit.  Az  új  helyszín  (kinőtte  a  rendezvény a Petőfi művelődési központ  falait)  szerebcsés  választás  volt:  a Táncsics sportcsarnokában elfértek  a  gyúrók,  az  udvaron  a népi pörzsölési eljárásoknak is jutott hely,  és  felállíthattak  több  bográcsnak  is  állványt,  melyekben toros káposzta is főtt, de lehetett friss tepertőt is kapni.

Rengeteg  bemutatóval, kínálóval, kóstolóval, műsorral várták a vendégeket. A  böllér  kellékektől  kezdve a népi iparművészeti szalmajátékokon át volt miből  válogatni a látogatóknak. A jellegzetesen orosházi csíramálét is meg lehetett  ízlelni,  de  a  forró  tea  és bor, meg a sült csülök és a bőrös malacpecsenye se hiányzott a kínálatból.

A     Kárpát-medencei     agrárstratégia     konferencián     pedig     egy szándéknyilatkozatot  írtak  alá a magyar, az aradi, a bánsági, a vajdasági gazdaszervezetek.  Ezzel fejezve ki együttműködési  szándékukat és azt, hogy részesei  kívánnak  lenni  az  agrárpolitika alakításának 2013-2020 között. Ebben  a munkában támogatásáról biztosította őket a rendezvényen  Fazekas  Sándor  vidékfejlesztési  miniszter és Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke.

Címkék#Orosháza
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!