Közélet

2010.08.20. 17:49

Tíz éve város Dévaványa — kitüntetések a városi ünnepségen

Százhuszonnyolc év után, 2000 nyarán kapta meg ismét a városi rangot Dévaványa. A tízéves jubileum alkalmából ünnepi képviselő-testületi ülést tartottak ma a sárréti városban.

l. j.

A művelődési házban megtartott rendezvényen Farkas Zoltán, a térség országgyűlési képviselője (egyben a megyei közgyűlés elnöke) is köszöntötte a megjelenteket. Pap Tibor polgármester a település elmúlt évtizedének eredményeiről beszélt. Szólt a jelentősebb beruházásokról, s arról is, miként igyekeznek támogatni a munkahelyteremtést. 

Az ünnepi testületi ülésen átadták a Dévaványáért elismerő emlékplaketteket. A kitüntetést ketten kapták meg: Berci Lajos és Havancsák László. Berci Lajos dévaványai származású, Ausztráliában élő, világhírű rézműves, akinek megrendelői között kormányok és királyi családok egyaránt szerepelnek. Több alkalommal is adott már jelentős ajándékot szülővárosának, tavaly például Dévaványa történelmi címerét készítette el.

Havancsák László szintén Dévaványán született. Jelenleg Szegeden él, ahol egy jelentős vállalkozása van. Az elmúlt évtized során több alkalommal is segítséget nyújtott szülővárosának (például a múzeum megalapításakor).

Most sem érkezett üres kézzel: 10 millió forint adományt ajánlott fel azzal, hogy abból legalább ezer facsemetét vásároljanak és ültessenek el a városban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!