Közélet

2010.08.15. 16:41

Retróval csábítják a véradókat

Retrovéradásra várják az embereket a békéscsabai területi vérellátóba augusztus 21-én 10-től 15 óráig. Dr. Gyimesi Hilda, az Országos Vérellátó Szolgálat megyei főorvosa bízik a kezdeményezés sikerében.

Cs. R.

— Mitől lesz retro a véradás?
— A mostani étkezési utalvánnyal szemben korábban egy kis finomsággal is kedveskedtünk. Az embereknek hiányzik a megvendégelés, az, hogy ilyenkor még letelepedtek, szót válthattak egymással, és velünk is beszélgethettek. A hagyományt felelevenítve augusztus 21-én Csabai kolbásszal, csapolt sörrel, üdítővel, teával és keksszel is megkínáljuk a véradókat. A környezetet is nosztalgikus hangulatúra varázsoljuk. Régről őrzött tablókat, plakátokat és fényképeket vettünk elő, a vérellátó előterében állítjuk ki ezeket a dokumentumokat. Ugyanígy „leporoltunk” több tárgyat is, például régi steril dobozt és vérvételi ágyat is bemutatunk.

— Mitől lesz még rendhagyó ez az alkalom?
— Könnyű kvízjátékon ajándékokat sorsolunk ki. A meglepetések, akár az étel-ital, a támogatók nagylelkűségét dicsérik.

— Miért pont most kerül sor erre?
— A nyári szezonban nagyon nehéz elérni a véradókat. Abban bízunk, hogy ha az embereknek tudomására jut ez a lehetőség, a hosszú hétvégén többen rászánják az időt, és eljönnek a vérellátóba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!