Közélet

2010.08.31. 17:32

Mindkét magyar érmet a mezőberényi mazsorettek hozták

A mezőberényi lányok szerezték Magyarország mindkét érmét a hét végén Csehországban megtartott mazsorett Európa-bajnokságon.

P. G.

Szőcs Viki klasszis produkciót nyújtva, fölényesen nyerte a kontinensviadalt, míg a Mezei Gréti—Molnár Zsuzsi—Varga Anita trió mindössze egytized ponttal lemaradva a győztesektől, az ezüstérmet érdemelte ki.

A csehországi Vyskovban roppant népes mezőny, összesen 3144 versenyző lépett színpadra a múlt hét végén megtartott Európa-bajnokságon. A mezőnyben ezúttal is ott voltak a sportág legjobbjai, köztük a mindig nagyon erős házigazda csehek és persze, a szlovákok is. A berényi lányok azonban most is felvették a kesztyűt és végig kiválóan versenyeztek, minden egyes kategóriában bekerültek a legjobb kilenc közé.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Szőcs Viki
[/caption]

Szőcs Viki pedig ismét elkápráztatta az Eb résztvevőit, és ami még fontosabb, zsűrijét is, s utcahosszal, kiemelkedő pontszámmal nyerte a junior szóló kategória Európa-bajnoki címét. A kiváló versenyző ezzel negyedik Európa-bajnoki címét szerezte.

A Mezei Gréti—Molnár Zsuzsi—Varga Anita trió is remek bemutatóval rukkolt ki, s ezüstérmesek lettek, mindössze egy tized ponttal lemaradva az aranyéremről.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Mezei Gréti—Molnár Zsuzsi—Varga Anita trió
[/caption]

Molnár Zsuzsi szólóban negyedik, míg a Kozma Ágnes—Roósz Mercédesz páros hatodik helyezést ért el saját korcsoportjában. A juniorok csapatban hetedikek lettek, ami a Magyar Majorette Szövetség eddigi legjobb eredménye a kategóriában. A Hoffmann Anna—Balán Vali duó és a szenior mini formáció nyolcadik helyen végzett, míg a kadet és a szenior csapat kilencedik lett.

Mezeiné Szegedi Erzsébet művészeti vezető lapunk kérdésére elmondta, hogy a lányok kiválóan teljesítettek, s minden dicséretet megérdemelnek, hiszen a Magyar Majorette Szövetség legeredményesebb csapata ismét a mezőberényi lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!