Közélet

2010.08.06. 17:11

Célba ért a lakókocsi

A lakókocsiját elajándékozó orosházi házaspár felajánlása célba ért. Egy nincstelenné vált idős házaspárnak jelent ideiglenes szállást a jármű az árvízsújtotta Ócsanáloson.

cs. i.

Tancsik József és felesége is nyugdíjas, lemondtak már a berekfürdői kirándulásokról, ezért juttatták el adományként felszerelt lakókocsijukat a nehéz sorsú családhoz, Pallagi Ferencékhez.

A Borsod megyei nyugdíjas pár házát elvitte a víz. Mint fogalmaznak, nem kívánják senkinek azt a fájdalmat, kiszolgáltatottságot és reménytelenséget, amiben most részük van. Igaz, átmeneti tető van a  fejük felett - az orosházi adomány nyújt biztonságos szállást, menedéket szél, eső, meg a szúnyogok ellen. Ott hajthatják fejüket álomra. Már ha egyáltalán álom jön a szemükre.

— Elvitte a házunkat a Hernád, meg a Vadászi-patak. Annak laktunk a partján, a mi telkünk volt a második. Az áradáskor hat hétig szomszédoknál húztam meg magam, de visszajártam, mert az aprójószágot etettem biztonságos helyen. Megvártam, láttam, ahogy összeomlik a házunk, csak egy óra múlva mentem el onnan – sorolta életük nagy tragédiáját a néni, aki férjével, lányával, vejével és két unokájával élt abban az ingatlanban. Ma már csak a romok emlékeztetnek arra, hogy ott valamikor emberi lakhatásra alkalmas ingatlan volt.

— Csak a papírjainkat menekítettük ki. Hívtunk markolót azóta, rakja rendbe a portát. Én a szenes kamrában főzök, a lakókocsiban alszunk a férjemmel, hálásak vagyunk az adományozónak. A lányomék elmentek egy szoba-konyhai albérletbe — mondta bánatosan Pallagi néni. A ő öröksége volt a ház. Elárulta, félnek a hidegtől, nem tudják, mi lesz velük télen. Élelmiszeradományt, meg ruhákat ugyan kaptak, de ez még nem oldotta meg az ő nagy problémájukat: nincs többé otthonuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!