Közélet

2010.08.16. 14:13

Adok-kapok után szándéknyilatkozat a kisegítő ügyében

Apró szófordulatokon sok múlik — ez derült ki az orosházi képviselők hétfői ülésén, ahol napirendre tűzték a volt kisegítő iskola sorsát. A hallgatóság soraiban szülők, pedagógusok várták a fejleményeket, miközben a két politikai erő egymáson kérte számon, ki mit, illetve kik, mit nem csináltak az iskoláért.

Cs. I.

Az írásban kiküldött határozati javaslatban még nem szerepelt, de szóban Németh Béla polgármester egy szándéknyilatkozatot terjesztett a testület elé, amiben szerepelt, hogy hatalmazza fel őt a testület, hogy a megye által átadott Pacsirta utcai ingatlan kapcsán bérleti szerződést kössön a leendő iskolafenntartóval, ha a működéshez minden dokumentum rendelkezésre áll.

Varga Zoltán (MSZP) viszont a sorrendiségre figyelmeztetett, jelezve, nem elég egy szándéknyilatkozat: a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség csak akkor jut működési engedélyhez, ha kezében van a telephelyről szóló bérleti szerződés, ezzel a dokumentummal láthat a minél gyorsabb és hatékonyabb ügyintézéshez. Az ő javaslatát a többség nem fogadta el.

Szót kapott Trócsányi Anna is a vita után. Az egyház képviselőjeként elmondta, nem ők, hanem a szülők szorgalmazták, hogy az oktatásnak legyen folytatása a városban, ebben ők partnerek. Egyházuk 13 iskolát tart fenn, a szegedi az egyetlen speciális.

— Példás segítséget tapasztaltunk eddig Orosháza részéről. A megye, a szakhatóságok együttműködésével, a sürgető idő ellenében is közösen adhatunk jó választ a szülők akaratára — zárta rövidre mondandóját.

A testület fideszes többsége megszavazta a polgármesteri előterjesztést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!