Közélet

2010.06.11. 14:35

Kormányzati felkérést kapott az orosházi alpolgármester

Kormányzati felkérést kapott, ezért társadalmi megbízatásban dolgozik tovább az orosházi önkormányzatban Molnár Béla alpolgármester.

Cs. I.

Orosháza polgármestere, Németh Béla mellett két főállású alpolgármester dolgozik. Molnár Béla bejelentette, június 30-ával lemond alpolgármesteri tisztségéről, kérte a képviselő-testületet, intézkedjen foglalkoztatási jogviszonyának a megszüntetéséről. A pénteki testületi ülésen képviselőtársai közül sokan most hallottak először az elhatározásról.

— A magyar vízügy és környezetvédelem országos irányításában való közreműködésre kaptam felkérését — indokolta döntését az érintett. — Így tartom korrektnek, ha társadalmi alpolgármesterként viszem tovább az ügyeimet. Eddig is sokat dolgoztam a hulladékgazdálkodás terén, az ivóvízjavító programban, az orosházi szennyvízprojektet is koordinálom.

Molnár Béla leendő munkaköréről csupán annyit árult el, a szakminisztérium egyik végrehajtó apparátusában folytatja munkáját. A képviselő-testület módosította szervezeti és működési szabályzatát, melyben a társadalmi alpolgármesternek kéthetente egy nyolcórás munkanapot írtak elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!