Közélet

2010.06.19. 11:33

Egyéjszakás kaland barátok közt

Balassa Imre egyéjszakás barátnőjét alakította néhány nappal ezelőtt a Barátok közt című sorozatban Mezei Léda. A csinos mezőberényi kötődésű színésznő eközben a Szeretem a feleségem című darab egyik kulcsszerepét is játssza.

P. G.

— Még tavaly szeptemberben jártam a Barátok közt egyik válogatásán, majd márciusban értesítettek, hogy kapok egy szerepet a Berényi család életét bemutató sorozatban — mesélte lapunknak a színésznő. Mint mondta, a néhány perces jelenetet mintegy két napon keresztül forgatták.
Mezei Léda az esténként több millió nézőt a televízió-készülékek elé ültető sorozatban Balassa Imre egyéjszakás barátnőjét alakította. — Színész vagyok, az a feladatom, hogy a rám osztott szerepet minél jobban eljátsszam — hangsúlyozta.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Mezei Réka
[/caption]

A fiatal művészt egyébként a néhány nap alatt is nagyon megragadta a sorozat családias hangulata, hiszen — ahogy lapunknak elmondta — mindenki nagyon kedvesen fogadta, s az külön élményt jelentett számára, hogy a stáb valamennyi tagjának volt egy-egy jó szava a másikhoz. Az Imrét megformáló Kinizsi Ottóval pedig kifejezetten kellemesen elbeszélgettek a felvétel alatt, kiderült, hogy akad közös ismerősük is.

Mezei Léda, vagy ahogy Békés megyében sokan ismerik, Mezei Réka ezer szállal kötődik Mezőberényhez. Korábban évekig a városi mazsorettcsoport húzóembere volt, sokszoros országos bajnok, s néhány évvel ezelőtt a sportág Európa-bajnokságán ezüstérmet szerzett, s a kontinensviadalon Miss Mazsorettnek is megválasztották. Szülei és testvére most is a közép-békési városban élnek. A Léda nevet egyébként azért kellett felvennie, mert Mezei Réka néven már dolgozik egy színésznő Budapesten.

Léda egyébként a Budaörsi Játékszínben a Szeretem a feleségem című darabban Gina szerepét alakítja már hosszabb ideje, míg Debrecenben például a Scooby Doo és a kalózszellem című mesejátékban Diana szerepében láthatta a nagyközönség.

Ezek is érdekelhetik