Közélet

2010.06.16. 19:55

A tűzoltóság átszállással hidalja át a Fehér-Körös hídjának felújítását

A Fehér-Körös hídjának felújítása ideje alatt egy tartalék gépjárműfecskendőt a híd sarkadi hídfőjénél állomásoztat a gyulai tűzoltóság. Így az elsőként induló rajnak nem kell Doboz felé kerülnie, s rövidebb időn belül érik el a sarkadi kistérségben lévő településeket.

b. i.

Fotós:

Fotós:

A Fehér-Körös hídjának felújítása miatt, mától — előreláthatólag — két és fél hónapig Doboz felé kell kerülniük a Sarkadról Gyulára tartó, illetve Gyuláról Sarkad irányába igyekvő gépjárműveknek.

— A sarkadi kistérség településeinek gyorsabb elérése érdekében a felújítás idejére a tartalék gépjármű fecskedőnket állandó jelleggel a Fehér-Körös sarkadi hídfőjénél állomásoztatjuk. Gyula-Sarkad között a vonulási időnk a bejelentéstől számítva 12 perc. Doboz felé kerülve ez 9 perccel hosszabbodott volna meg. Ezért döntöttünk úgy, hogy a tartalék gépjármű fecskendőnket a híd sarkadi hídfőjénél állomásoztatjuk s így az átszállással mintegy bő 6 percet takaríthatunk meg — ismertette a híd felújításának időszakára életbe léptetett intézkedéseket Zanócz István alezredes, Gyula Város Önkormányzata Hivatásos Tűzoltósága parancsnoka.

Hat előt tíz perccel a mobil akkumulátoros fényjelző készülékeket bontja Székely György, a Magyar Közút Nonprofit ZRt. sarkadi üzemmérnökségének útellenőre a Fehér-Körös sarkadi hídfőjénél. Már az utánfutón a pirosan villogó jelzőlámpa, amikor begördül a Pest megyei Csömörről érkezett, Gyula-Városerdőre igyekvő Hulik Ferenc.
— Tegnap az utánfutókölcsönzőnél hallottam, hogy lezárják a hidat — mondja mielőtt a gázpedálra lépne.

Két perc híján hat óra, amikor Gyula irányából áthúz a hídon autójával Kiss Gergő, a Sarkadi mentőállomás mentőtisztje.
— Általában heti négy alkalommal teszem meg oda-vissza a Gyula-Sarkad távot. Az este a Beolon olvastam, hogy ma reggel 6-tól lezárják a hidat ezért igyekeztem. Nem örülök, hogy Doboz felé kell kerülnöm mert az naponta több mint 20 kilométer s ráadásul egy fél órával korábban is kell kelnem, de bízom benne, hogy a felújítás után jobb lesz a helyzet — von gyorsmérleget.

— Igaz, hogy a felújítás ideje alatt is biciklivel át lehe menni? — szegezi nekem a kérdést kerékpárja nyergében a gyulai munkahelyéről hazafelé igyekvő, sarkadi Sajti Péter.
Közben három autó is besorol s arról érdeklődnek, hogy most ez egyszer, csak ők nem mehetnének még át a hídon. A kivitelező munkatársai udvarias, de határozott nemmel válaszolnak felvetésükre.
Rutinosabb ifjú Egri Gyula sarkadi óvodapedagógus: eleve biciklivel indult gyulai munkahelyére.

— A felújításnak köszönhetően megszűnik az eddig érvényben volt 20 tonnás összsúlykorlátozás, a 4 méteres magassági, illetve óránkénti 20 kilométeres sebességkorlátozás és a 40 méteres legkisebb követési távolság is — tudatta Kasik Pál, a kivitelező Közgép ZRt. építésvezetője.

Címkék#Gyula
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!