Közélet

2010.03.25. 18:37

Nem kap pénzt, aki elblicceli az ünnepségeket

Több fontos napirendet tárgyalt csütörtökii ülésén a gyulai képviselő-testület, így például döntés született a közüzemi díjak emeléséről is. Módosították az szmsz-t is, a továbbiakban szankcionálhatják az ünnepségekről való távolmaradást.

G. E.

Kneifel Ferenc, a helyi közüzemi kft. ügyvezetője képviselői kérésére szóban is megindokolta a drágulást. Mint mondta, az idei évben az ivóvíz-felhasználás további csökkenése várható. Az előző évhez képest csökken a húskombinát felhasználása, s a lakossági fogyasztóknál, és az önkormányzati intézményeknél is ez a tendencia tapasztalható.

Az elmúlt évhez képest idén mintegy 60 ezer köbméterrel kevesebb vizet fogyaszt a város. Ez teszi szükségessé az átlagosan 5,3 százalékos lakossági díjemelést is. Hasonló a helyzet a szennyvíz esetében, itt a díjemelés mértéke 5,5 százalék.

Az emelést az is indokolja, hogy a közüzemi kft. nem tud jelentős költségcsökkentést produkálni, hiszen a vízvezeték-hálózat karbantartása is folyamatos kiadást jelent, s lassan a 12 éves szennyvíztelep is megkívánja a felújítást.

Durkó Károly képviselő javaslatára a testület többsége a szervezeti és működési szabályzat tervezett kiegészítéséről is döntött. Ezzel saját magukat regulázták meg a várostyák, a javaslat szerint ugyanis akár pénzelvonással is büntethető lesz az a gyulai képviselő, aki különösebb indok nélkül, sorozatosan elmarad a testület ünnepi üléseiről.

Durkó Károly indoklásában elmondta, azért tartotta szükségesnek az szmsz ilyen jellegű módosítását, mert legutóbb, a város március 15-ei, ünnepi közgyűlésén, ahol a legnagyobb kitüntetéseket adták át, a polgármester mellett mindössze hatan képviselték a helyi döntéshozókat.

Címkék#Gyula
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!