Közélet

2010.03.12. 18:58

Molnár Csaba miniszter adta át a midibuszt

Az első értékesített szeghalmi autóbusz Körösújfaluból Vésztőre szállítja az iskolásokat. A CsM Urbanus közösségi buszt, illetve annak kulcsait pénteken Szeghalmon a Sárrétre látogatott dr. Molnár Csaba kancelláriaminiszter adta át Macsári József polgármesternek, a kistérségi társulás elnökének.

B. I.

A Szeghalom Többcélú Kistérségi Társulás eredményesen szerepelt az Önkormányzati Minisztérium közösségi busz vásárlására kiírt pályázatán. Ennek keretében 22 millió 400 ezer forint vissza nem térítendő támogatást nyertek.

A közbeszerzési eljárást a Csaba Metál Zrt. nyerte, így az első értékesített autóbusz a szeghalmi kistérségben Körösújfaluból Vésztőre szállítja az iskolásokat. A CsM Urbanus közösségi buszt, illetve annak kulcsait pénteken Szeghalmon a Sárrétre látogatott dr. Molnár Csaba kancelláriaminiszter adta át Macsári József polgármesternek, a kistérségi társulás elnökének.

— Örömmel tölt el, hogy a korábban csak a mezőgazdaságáról ismert vidék mára az iparáról is híres. Arról is meggyőződtem, hogy a térség él az uniós és hazai támogatások kínálta lehetőségekkel — hangsúlyozta ünnepi beszédében a miniszter.

A térség országgyűlési képviselője, Veress József (MSZP) meghívására érkezett kancelláriaminiszter kora délután Füzesgyarmaton az egészségügyi központ felújítási, akadálymentesítési munkálatait is megtekintette. Ehhez a sárréti fürdőváros DAOP-forrásból 39 millió 491 ezer 663 forint támogatást nyert.

A kancelláriaminiszter a Csaba Metál Zrt. termékeivel a szeghalmi fémszerkezetgyárban ismerkedett. Azt már Kitajka Béla igazgató mondta el, hogy a midibusz kifejlesztésére saját forrásból mintegy 100 millió forintot költöttek. A fejlesztést a Terület- és Régiófejlesztési Célelőirányzat (TRFC) forrásból elnyert 29 millió 192 ezer 652 forint támogatás is segítette.
A CsM Urbanus midibusz mára európai típusbizonyítvánnyal rendelkezik, s Görögországból, Ciprusról, de még Indiából is érdeklődnek iránta.

B. I. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!