Közélet

2010.03.13. 09:45

A gyopárosfürdői fejlesztésről vitáztak a városatyák

Rövid ülésnek jósolta Németh Béla polgármester a pénteki, nyilvános ülésre előterjesztett 14 napirend tárgyalását reggel 9 órakor. Nem volt napirend előtti hozzászólás, amit már jó jelnek és békés hangvételű tárgyalásnak vélt a város vezetője. Igaz, voltak parttalanná vált viták, de valóban nem várták meg a városatyák a déli harangszót.

Cs. I.

Az első napirend kapcsán, ahol a Városüzemeltetési Zrt. számolt be a tavalyi közszolgáltatási szerződésben foglaltakról, Bozsár Lajos egy kérdésével és közbeszereztetéssel kapcsolatos hozzászólásával indított el kisebb lavinát. A szocialista városatya a hulladékgazdálkodási terv elfogadása előtt is szópárbajba keveredett a jobboldallal, amikor azt firtatta, mikor lesz átrakó. Igaz, Faludi János, amikor silány jelzővel illette a tervet, ő is hozzászólásokat gerjesztett.

Molnár Béla alpolgármester szerint nem a mikor, hanem a miért nincs hulladéklerakó? kérdés most az aktuális. Amíg ez a kormány van hatalmon, nem is lesz, mert nincs esélye az orosháziak pályázatának. Kétszeri próbálkozás is ezt igazolja.

Amikor értékesítésre szánt területek kerültek napirendre, a szocialista frakció kinyilvánította véleményét: nem szavazza meg az ilyen előterjesztéseket, mert az önkormányzati vagyon bérleti díjai hosszabb távon biztos bevételt jelentenek a városnak, nem támogatandó se föld, se ingatlan eladása részükről.

Komoly vita támadt az újabb gyopárosfürdői fejlesztés kapcsán is.
Faludi János kockázatosnak nevezte a projekt megvalósítását. Példálózott Gyula és Makó fürdőberuházásaival és javasolta, hogy érvénytelenítsék a közbeszerzést, írjanak ki másikat, hogy kevesebb költséggel lehessen a beruházást megvalósítani.

Molnár Béla emlékeztette képviselő-társait, 3 éve húzódik a gyopárosi beruházás ügye, ez is hozzájárult ahhoz, hogy több pénz kell a megvalósításra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!