Közélet

2010.01.20. 11:44

Üdülési csekkel vásárol szavazatot az MSZP?

Dr. Ravasz Károlyné nyugalmazott pedagógus kereste fel a Fidesz orosházi választókerületi irodáját, és eljuttatta az MSZP Idősügyi Hírlevelét. Az asszony a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, nem érti, miért kell neki azért, hogy üdülési csekkhez juthasson, az MSZP irodán jelentkeznie. Úgy érzi, hogy azok akarnak így szavazatot vásárolni, akik elvették a 13. havi nyugdíját.

cs. i.

Zalai Mihály a FIDESZ frakcióvezetője hozzáfűzte, a Nemzeti Üdülési Alapítványt a kormánya és hat szakszervezeti konföderáció alapította, ez tehát egy közpénzből fenntartott szervezet. Nem azért jött létre, hogy az alapítvány egy közpénzből finanszírozott pályázatát az MSZP kampánycélra használja. Megtévesztik ezzel a szórólappal a nyugdíjasokat, mert sokan azt hihetik, hogy ezt kizárólag az MSZP pártirodán lehet elintézni.

Aggályos ez azért is, mert nem lehet tudni, hogy az így begyűjtött adatokat mire használják fel, és az sem tudható, hogy előnyt élveznek-e azok, akik náluk töltötték ki a pályázati adatlapot. Kampányeszközök tekintetében nem számolt az orosházi FIDESZ ennél sokkal jobbra, amilyen a kormányzás volt, olyan kampány várható: sem erkölcs, sem törvény nem fog gátat szabni a szavazatszerzésnek.

Varga Zoltán ebben a tekintetben jó tanítványa mesterének, Gyurcsány Ferencnek, aki az MSZP-vel együtt folyamatosan csökkentette a nyugdíjak reálértékét, elvette a 13. havi nyugdíjat, a fűtéstámogatást, és a folyamatos áremelésekkel a nyugdíjasokat sújtotta leginkább. Ráadásul múlt év végén az MSZP privatizálni akarta a magánnyugdíj-pénztárakat, kísérletet tett a nyugdíjak ellopására - mondta Zalai Mihály.

Dr. Dancsó József országgyűlési képviselő kijelentette, hogy a FIDESZ garantálja, hogy megvédi az emberek nyugdíját, vagyis állami kézben tartja a nyugdíjalapot és megőrzi a nyugdíjak értékét úgy, hogy olyan gazdaságpolitikát folytat majd, amely növekedési pályára állítja az országot. Garanciát vállal arra is, hogy minden nő – életkortól függetlenül negyven évnyi munkaviszony után nyugdíjba vonulhasson, ha akar.

Az elhangzottakra úgy reagált a választókerület szocialista országgyűlési képviselője, Varga Zoltán, hogy a Fidesz állításai, aggodalmai túlreagáltak. Ezek a szóróanyagok az üdülési csekket reklámozzák, a szocialisták nem sajátítják ki maguknak. Ha van az idős embereknek olyan szándéka, hogy pihenni akarnak, ezt tegyék is meg, de  előtte ismerjék meg lehetőségeiket és használják ki. Semmi kivetni valót nem lát a szórólap tartalmában a szocialista politikus.

Úgy értesültünk, Békés megye valamennyi választókerületében megjelent a kiadvány az adott térség országgyűlési képviselőjelöltjének fényképével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!