Közélet

2009.12.27. 17:13

Januárban lezárhatják a határt a szociális foglalkoztatottak képviselői

Ha a minisztérium nem kezd tárgyalásokba a munkájukat elvesztő szociális foglalkoztatottak képviselőivel, január 4-én lezárják a határt — derült ki Fodor József csanádapácai polgármester nyílt leveléből.

K. E.

 „Az MSZP-hez köthető szervezetek előre tudták, hogy csak az juthat 2010-től szociális foglalkoztatás finanszírozáshoz, aki a kétfordulós pályázaton az első fordulót kihagyja.

Az első fordulóban részt vevőket három évre kizárták, a megmaradt pénzt pedig szétosztják azok között, akik nem pályáztak. A milliárdos korrupciós ügyet a kormány provokációnak szánta. A legapróbb szikra is kirobbanthat egy koordinálhatatlan megmozdulást.

A demonstrálók képviselői a pattanásig feszült idegállapotra és a közelgő ünnepekre való tekintettel 2010. január 4-éig felfüggesztik félpályás útlezárásukat. Amennyiben a minisztérium január 4-éig nem kezd tárgyalásokba a demonstrálók képviselőivel, akkor 2010 első munkanapján teljes egészében lezárják a battonyai határátkelőt.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!