Közélet

2009.11.13. 10:36

Árpád-sávos zászlót csókolgatott beszéde közben a képviselő

Az orosházi testületi ülésen Pleskó Pál képviselő hosszan tartó napirend előtti felszólalása közben többször megcsókolta a nála lévő Árpád-sávos zászlót. A képviselő tegnap pert nyert Varga Zoltán ellen, erről beszélt most. Az ügy alapja, hogy 2008-ban a zászlóról való vita közben félművelt analfabétának nevezett az azóta miniszterré avanzsált Vargát.

cs. i. - Beol

Rendhagyó módon kezdődött az orosházi képviselő-testület péntek reggeli ülése. Mindenki a zárt ülésre készült, ám akadt két napirend előtti hozzászóló.

Dr. Dancsó József a parlamenti zárószavazás előtti módosító indítványairól tájékoztatta a képviselőket, ő a megye úthálózatának a jobbítása érdekében szeretett volna a költségvetésbe milliárdokat beépíteni erre a célra. (Lapunk erről egy sajtótájékoztató kapcsán már tudósított).

Bogdánffy Csaba, a szocialista frakció vezetője úgy kommentálta az elhangzottakat, hogy a két országgyűlési képviselő, Fetser János, illetve  Varga Zoltán önkormányzati miniszter mivel EU-s pénzekből valósul meg a beruházások zöme, ezért nem a 2010. évi költségvetés terhére szavazott az útberuházásokról.

Pleskó Pál is élt a napirend előtti felszólalás lehetőségével. Ő pert nyert a legfelső bíróságon csütörtökön Varga Zoltán ellen. Ügyük 2008 nyarára nyúlik vissza, az ominózus árpád sávos zászló sorsáról vitáztak akkor a képviselők és Pleskó Pál félművelt, analfabétának nevezte képviselő társát, aki feljelentette becsületsértésért. Az azóta önkormányzati miniszterré kinevezett Varga kontra Pleskó per megjárt minden fokot, végül tegnap kimondta a bíróság: nem követett el bűncselekményt Pleskó Pál. A kifejezései nem voltak gyalázkodók. A véleménynyilvánítás nem bűncselekmény.

- Visszakaptam a becsületemet - fogalmazta meg a hosszan tartó hozzászólásában gondolatsora végén érzéseit a politikus, aki beszédét állva tartotta és közben elővett egy Árpád-sávos zászlót, amelyet többször meg is csókolt. Ám ez majd egy órás adok-kapok vitát generált. Arról ment a diskurzus, ki használ gyalázkodó kifejezéseket, majd kétségek támadtak a magyar törvénykezésről.

Azután rádöbbentek a képviselők, hogy maguk rabolják saját idejüket, így egyre rövidebb hozzászólásokkal tették vontatottá a téma körbejárását, végül 10 órakor elrendelte a zárt ülést Németh Béla polgármester.

Itt is több napirend van terítéken. Önkormányzati bérlakásokat utalnak ki, továbbá nem kisebb a tét, mint az Alföld hotel sorsa. A szálloda ingatlanában van egy szolárium, ezt még meg kell vennie az önkormányzatnak, hogy az épület 100 százalékban a tulajdonába kerüljön. Kérdés, sikerül-e a képviselőknek megegyezniük a vételárban, a szándékban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!