Közélet

2009.09.18. 14:09

Nyolcéves kislány az orosházi H1N1-fertőzött

Információink szerint egy nyolc éves orosházi kislányról derült ki csütörtökön, hogy H1N1-vírus fertőzte meg. Influenzaszerű tünetekkel jelentkezett orvosánál, a levett minta vizsgálata után derült ki, hogy a vírus fertőzte meg.

cs. i.

Vizsgálják, hol kaphatta el?

A kislány környezetében megbetegedés egyelőre nem történt. A mindenre kiterjedő járványügyi vizsgálatot pénteken, vagyis ma végzik el, felmérik, hogy a gyermek hol, kikkel érintkezett korábban, hogy kiderítsék hol kapta el az influenzát.

A dél-alföldi régióban influenzafigyelő szolgálat működik, húsz háziorvos vesz részt benne. A rendszer jól működik, hiszen azonnal kiderült, hogy milyen vírusról van szó – ezt nyilatkozta Mucsi Gyula, a Dél-alföldi Regionális Tisztiorvosi Szolgálat vezetője a Hír Tv-nek.

Mivel más jellegű, náthás megbetegedések is vannak a városban, az iskolákban, már a tanév eleji szülői értekezleteken felhívták a szülők figyelmét a fokozott higiénés feltételek betartatásának jelentőségére.

Reggelente influenzafigyelés

Megkérdeztük Pusztainé Szabó Margit főigazgatót, milyen intézkedéseket vezettek be Orosháza Város Általános Iskolája és Pedagógiai Szolgáltató Intézmény tagiskoláiban. Elmondta, hogy influenzafigyelést végeznek reggelente.

Az osztályfőnökök regisztrálják a hiányzókat. Az orvosi szobákba védőmaszkokat készítettek elő, megbetegedés esetén elkülönítik a lázas gyereket, pedagógus vigyáz rá, amíg a szülő átveszi. Többször is fertőtlenítik a kilincseket, a padokat, a számítógépek billentyűzetét.

Címkék#Orosháza
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!