Közélet

2009.09.15. 17:09

Nyilvánosak a vezetői pénzek

Az átláthatóság érdekében indokolt, és egyben időszerű volt az állami és önkormányzati szféra vezetői fizetéseinek közzététele, ugyanakkor a középvezetői bérekre nem kellene kiterjeszteni ezt a gyakorlatot - vélekedtek az MTI által kedden megkérdezett munkaadók.

Beol.hu - VG - MTI

Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára szerint - közpénzek elköltéséről lévén szó - elvárható, hogy nyilvános legyen az állami és önkormányzati cégek vezetőinek fizetése, sőt már korábban is kötelezni lehetett volna a cégeket a közzétételre.

Hozzátette azonban: nem lenne jó, ha ez a gyakorlat az üzleti szférában is elterjedne. Dávid Ferenc szerint a felsővezetők és helyetteseik bérét mindenképpen közölni kell, de nem volna szerencsés, ha ez a gyakorlat átterjedne a középvezetői szintekre, mivel az már "zsebkotorászás" lenne. A VOSZ főtitkára hangsúlyozta: az állami és önkormányzati szférában a kiemelkedő béreket objektíven, indulatok nélkül kell kezelni, hiszen ha a nagy cégek vezetői nem kapnának versenyképes piaci bért, akkor nem vállalnák az irányítással járó felelősséget.

Vezetői bérek Békés megyében

Munkatársaink folyamatosan gyűjtik a nyilvánosságra hozott béreket összefoglaló táblázatokat. A teljesség igénye nélkül íme néhány, a legfontosabb adatsorok közül:

Ezenkívül a nagy stratégiai vállalatoknál normális, hogy versenyképes bér van. Dávid Ferenc szerint az alapbér, a prémium, és a végkielégítés közül nem az utóbbinak, hanem a prémiumnak kell "erősnek" lennie, mivel akkor kell ösztönözni a vezetést, amikor dolgozik, nem pedig akkor, amikor elmegy. Az állami és önkormányzati szférában ki kellene alakítani egy olyan gyakorlatot, amelynek eredményeképpen átláthatók és rögzítettek a vezetői juttatások - mondta Dávid Ferenc.

Az egyik lehetséges megoldásként említette, hogy egy független, de a cégre rálátással rendelkező testület - például a felügyelőbizottság - tegyen javaslatot a vezetői juttatásokra, amelyekről aztán a vezetők döntenének.

Szűcs György, az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) elnöke szerint az átláthatóság érdekében az állami és önkormányzati szférában nyilvánosságra kell hozni minden olyan vezető bérét, akinek a kinevezéséhez testületi döntés kell, azonban az osztályvezetői szintnél nem kell lejjebb menni.

— Ellenérzések nélkül fogadtam, hogy nyilvánosságra hozzák a juttatásaim — mondta Sztankó János. A Békéscsabai Vállalkozói Centrum ügyvezetője hozzátette, azt mindenkinek tudnia kell, hogy ezek a vezetői keresetek bruttó összegek, amelyekből 300 ezer forint felett 47-48 százalék marad csupán a virtuális borítékban. — Ugyanezekben a vezetői pozíciókban a Dunántúlon vagy Budapesten a kétszeresét, háromszorosát keresik a cégek első emberei, mint nálunk, Békés megyében.

Az orosháziak közül Bánfalviné Feldman Ágota volt az első, aki kitette az Orosházi Városüzemeltetési Zrt. honlapjára adatait.

— Nálam nincsenek titkok, engem a képviselő-testület választott, soha nem volt személyemmel kapcsolatban zárt ülés, ami történt körülöttem, arról cikkezett a sajtó — mondta a vezérigazgató. — Számomra nem volt megrendítő, hogy ezeket az adatokat nyilvánosságra kell hozni. Nincs menedzserszerződésem, nekem indoklás nélkül felmondhatnak, mehetek isten hírével, ha nem tenném jól a dolgomat.

<!-- Nyilvánosak a vezetői pénzek Az átláthatóság érdekében indokolt, és egyben időszerű volt az állami és önkormányzati szféra vezetői fizetéseinek közzététele, ugyanakkor a középvezetői bérekre nem kellene kiterjeszteni ezt a gyakorlatot - vélekedtek az MTI által kedden megkérdezett munkaadók. Beol.hu - VG - MTI Vezetői bérek Békés megyében Munkatársaink folyamatosan gyűjtik a nyilvánosságra hozott béreket összefoglaló táblázatokat. A teljesség igénye nélkül íme néhány, a legfontosabb adatsorok közül:

Vezetői bérek a Békés Megyei Vízműveknél (link) — Ellenérzések nélkül fogadtam, hogy nyilvánosságra hozzák a juttatásaim — mondta Sztankó József. A Békéscsabai Vállalkozói Centrum ügyvezetője hozzátette, azt mindenkinek tudnia kell, hogy ezek a vezetői keresetek bruttó összegek, amelyekből 300 ezer forint felett 47-48 százalék marad csupán a virtuális borítékban. — Ugyanezekben a vezetői pozíciókban a Dunántúlon vagy Budapesten a kétszeresét, háromszorosát keresik a cégek első emberei, mint nálunk, Békés megyében.

Az orosháziak közül Bánfalviné Feldman Ágota volt az első, aki kitette az Orosházi Városüzemeltetési Zrt. honlapjára adatait.

— Nálam nincsenek titkok, engem a képviselő-testület választott, soha nem volt személyemmel kapcsolatban zárt ülés, ami történt körülöttem, arról cikkezett a sajtó — mondta a vezérigazgató. — Számomra nem volt megrendítő, hogy ezeket az adatokat nyilvánosságra kell hozni. Nincs menedzserszerződésem, nekem indoklás nélkül felmondhatnak, mehetek isten hírével, ha nem tenném jól a dolgomat. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!