Közélet

2009.09.23. 13:36

LMP: Békéscsaba kisajátítaná a webcímeket

A Lehet Más a Politika (LMP) megyei szervezete tiltakozik a békéscsabai önkormányzat rendelettervezete ellen, mely kiterjesztené a jelképek használatát az internetes címekre is.

BEOL

A lapunkhoz eljuttatott közlemény szerint csütörtökön olyan előterjesztés kerül a közgyűlés elé, mely az önkormányzat engedélyéhez kötné az olyan internetes domain nevek használatát, amelyben Békéscsaba, Erzsébethely, Jamina, Mezőmegyer, Gerla, Fényes, Lencsési-lakótelep  (természetesen ékezet nélkül is) kifejezéseket tartalmazzák. Az engedélyhez nem folyamodókat szabálysértési eljárással (30 ezer forint bírsággal) fenyegetik.

A Lehet Más a Politika (LMP) Békés megyei szervezete a tervezett lépést a hatalom túlzott és felesleges terjeszkedésének tartja - írja a közlemény. A párt az internetező közösséggel való bürokratikus packázást elfogadhatatlannak tartja és kérik képviselőket és a polgármestert, hogy ne támogassák az indítványt.

Annál is inkább, mert az LMP szerint a szabályozástervezetet nem gondolták át, hiszen a KSH adatai szerint évente több százezres  nagyságrendű domain-regisztrációt bonyolítanak az internetszolgáltatók hazánkban.

Az LMP Békés megyei szervezete kíváncsi arra, hogy a weblapcímek keresése, a szabálysértés tényének vizsgálata, felszólítások, levelezgetések, behajtások a hivatali dolgozóinak mennyi munkaidejét veszi majd el. Továbbá arra is kíváncsiak, hogy mi lesz a Csaba keresztnevű internetezőkkel és bloggerekkel, akik e logika szerint szintén szabálysértést követnek el, ha domainként regisztrálják a nevüket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!